начало

КС ще решава за втори път за необжалваемостта на общите устройствени планове КС ще решава за втори път за необжалваемостта на общите устройствени планове

Откъде да започна?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Откъде да започна?

Мнениеот ba6ticata » 01 Юни 2018, 15:40

Здравейте.Имам следния казус:закупен имот(УПИ) от други собственици,които са платили
парче от земята на съседа ми(заради изменения в плана на селището),който обаче не си е преместил оградата.От седем години искам да преместя оградата за моя сметка,но съседа твърди,че не е точно мястото а с около половин метър по-навън от неговия имот,т.е. в негов плюс.Имам замерване от геодезист на текущата и линията на реалната граници,но не мога да се преборя с него. Имам уверение от адвокат,че ще спечеля делото ако го дам на съд,но трябва да имам някаква жалба подадена в общината.В общината казват,че няма такъв образец(или каквото и да е)и ми препоръчват да се обърна към районния съд,където вече имало нещо като съдия-изпълнител?Да ама ще трябва отново да плащам на геодезист,а не се знае дали ще има някакво развитие?
Молбата ми е откъде да започна? Касае се за повече от 20кв/м.
Молбата ми е откъде да започна?
ba6ticata
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Май 2018, 14:16

Re: Откъде да започна?

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Юни 2018, 21:14

Май трябва адмнистративна жалба един вид.

Какво точно - трябва да Ви издадат документ от общината, а ако откажат, то тогава пред съд.
Иначе общ иск за граници - има такъв - но то е между граждани. Искът е глупав, общо взето. Сега - какво ми се случи на мен, една сутрин клиентът ми осъмна с новоизградена монолитна ограда - няма спорно, няма безсспорно. Така действат някои, а ти се жалвай колкото искаш.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4808
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Откъде да започна?

Мнениеот tochotocho » 03 Юни 2018, 18:14

Има КАДАСТЪР! Изваждаш си скица , схема на имота , УПИ-то. с координатите. Викаш фирма и ти набиват граничните колчета. Границата между двата имота е по тази кадастрална схема /скица / Сега от практиката! При мен съседа на база на тази схема/скица от кадастъра в мое отсъствие разрушава съществуващата ограда и си изгражда нова! Типично САМОУПРАВСТВО. Да ,но нито прокуратура, полиция, община не се намесват. Препоръчват - в съда !
Така че избери си позиция. Да си поставиш граничната мрежа/ самоуправство/ и няма кой да те санкционира ИЛИ да тръгнеш по съдебните пътеки. Може би ако можеш да се легитимираш като собственик на тези 24 кв.м.. заведи иск, претенция за наем и пр. Адвокат! - задължително!!!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 396
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Откъде да започна?

Мнениеот ba6ticata » 04 Юни 2018, 12:09

Благодаря за отговорите.Колчетата бяха забити и оградата е изградена без да мога да премина през неговата част за да я продължа.Трябва да бутна неговата съществуваща(има бетонов пояс отдолу около 30см.),но няма власт която да го убеди,че това е последния кадастрален план, т.е. не вярва на геодезиста,като дори не иска да отиде до техническата служба за да му разяснят скицата.
Както и да е.Взел съм решение - ще минавам през съд.
ba6ticata
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Май 2018, 14:16


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron