начало

Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС Отнемането на недекларирани на границата пари, комбинирано със затвор или глоба, противоречи на правото на ЕС

Ремонт придружен с опастност от събаряне на сградата

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Ремонт придружен с опастност от събаряне на сградата

Мнениеот ivan_veskov » 27 Апр 2018, 15:47

Здравейте приятели, ще се радвам да чуя мненията ви по следния строително - имотен казус.

В три етажен тухлен блок строен през 60-те, комшията от първия етаж решава да си избива прозореца и да си прави тераса. Освен това вътре у тях си е избил 2 масивни носещи вътрешни стени за да си си слива стаите. Въпросният комшия е новодомец от дълбоките казанлъшки села и не приема никакви възражения и прави всичко на своя глава, дори и е вербално агресивен на моменти.

Имотът е планински, не се намира на Витошка, което би улеснило неимоверно много случая, но уви. В разговор с наместника на общината към която принадлежим стана ясно, че те нищо не можели да направят и толкова.

Въпросът ми е коя агенция отговаря за подобни случаи и най- вече може ли да се направи реално нещо за да бъде задължен собственика - разрушител обратно да възстанови избитите в собствения си апартамент стени и да премахне основите за бъдещата си тераса или каузата е предварително изгубена поради нехайството на служителите в общината? До колкото знам той дори има право да не допусне в имота си никого от строителен контрол.

Очаквам вашите съвети за моите по- нататъшни действия. Благодаря!
ivan_veskov
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 21 Ное 2012, 20:21

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron