Страница 1 от 1

Издаване на виза за проектиране

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2018, 16:40
от dp123
Привет на всички и предварително се извинявам, ако темата вече съществува..

Тъй като ни предстои пристройка на съществуваща къща, строителят който сме избрали иска да му предоставим виза за проектиране, в която да са описани кота, кинт, плътност и т.н. за да може архитектът да види и направи план за преустройство. Въпросът обаче е, че в общината при подаването на заявление за виза за проектиране е написано, че се изисква мотивирано предложение от архитект.
Задължително ли е това мотивирано предложение, при условие, че архитекта и строителя искат да се ръководят от визата, на базата на която да направят архитектурния план на къщата?

Re: Издаване на виза за проектиране

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2018, 17:57
от vdggbg
Не че е задължително - но как иначе в общината ще разберат какво точно искате да правите? От коя страна (страни) ще пристроявате, с каква височина и т. н.

Re: Издаване на виза за проектиране

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2018, 22:59
от jkloj6
Съветвам ви да не комуникирате с архитекта през строителя - архитектът е този, който трябва да ви консултира предварително, да ви обясни какво е необходимо, да ви съдейства за визата (ако е необходимо да изготви мотивирано предложение), да изготви проект и чак тогава идва реда на строителя, който трябва да го изпълни. В моята архитектурна практика редовно се случва хората да вадят визи втори път след като се окаже, че сами са се занимавали с това без консултация с архитект.

Re: Издаване на виза за проектиране

МнениеПубликувано на: 10 Юни 2018, 18:50
от teogeo
jkloj6 написа:Съветвам ви да не комуникирате с архитекта през строителя - архитектът е този, който трябва да ви консултира предварително, да ви обясни какво е необходимо, да ви съдейства за визата (ако е необходимо да изготви мотивирано предложение), да изготви проект и чак тогава идва реда на строителя, който трябва да го изпълни. В моята архитектурна практика редовно се случва хората да вадят визи втори път след като се окаже, че сами са се занимавали с това без консултация с архитект.


+1