начало

Трима върховни съдии се разделят със съдебната система Трима върховни съдии се разделят със съдебната система

Издаване на виза за проектиране

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Издаване на виза за проектиране

Мнениеот dp123 » 04 Апр 2018, 16:40

Привет на всички и предварително се извинявам, ако темата вече съществува..

Тъй като ни предстои пристройка на съществуваща къща, строителят който сме избрали иска да му предоставим виза за проектиране, в която да са описани кота, кинт, плътност и т.н. за да може архитектът да види и направи план за преустройство. Въпросът обаче е, че в общината при подаването на заявление за виза за проектиране е написано, че се изисква мотивирано предложение от архитект.
Задължително ли е това мотивирано предложение, при условие, че архитекта и строителя искат да се ръководят от визата, на базата на която да направят архитектурния план на къщата?
dp123
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Апр 2018, 16:19

Re: Издаване на виза за проектиране

Мнениеот vdggbg » 04 Апр 2018, 17:57

Не че е задължително - но как иначе в общината ще разберат какво точно искате да правите? От коя страна (страни) ще пристроявате, с каква височина и т. н.
Аватар
vdggbg
Активен потребител
 
Мнения: 1056
Регистриран на: 24 Авг 2010, 17:11

Re: Издаване на виза за проектиране

Мнениеот jkloj6 » 01 Юни 2018, 22:59

Съветвам ви да не комуникирате с архитекта през строителя - архитектът е този, който трябва да ви консултира предварително, да ви обясни какво е необходимо, да ви съдейства за визата (ако е необходимо да изготви мотивирано предложение), да изготви проект и чак тогава идва реда на строителя, който трябва да го изпълни. В моята архитектурна практика редовно се случва хората да вадят визи втори път след като се окаже, че сами са се занимавали с това без консултация с архитект.
jkloj6
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 25 Мар 2014, 13:49

Re: Издаване на виза за проектиране

Мнениеот teogeo » 10 Юни 2018, 18:50

jkloj6 написа:Съветвам ви да не комуникирате с архитекта през строителя - архитектът е този, който трябва да ви консултира предварително, да ви обясни какво е необходимо, да ви съдейства за визата (ако е необходимо да изготви мотивирано предложение), да изготви проект и чак тогава идва реда на строителя, който трябва да го изпълни. В моята архитектурна практика редовно се случва хората да вадят визи втори път след като се окаже, че сами са се занимавали с това без консултация с архитект.


+1
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1522
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron