Страница 1 от 1

Има ли ограничение на ъглов имот

МнениеПубликувано на: 12 Мар 2018, 13:44
от vera_an
Нашият имот и този на съседа ни са в свързано застрояване , повече от два имота. Всъщност всичките сгради в квартала са в свързано застрояване, като се образува един вътрешен двор с ниско застрояване.
В момента съседа ни, чийто имот се явява ъглов, прави промяна на ПУП, ПЗ с РУП и иска да има 100 % застрояване, въпреки, че това значи да застрои цялата ни омотна граница. След като запълни калканната ни стена , продъължава застроявенето по имотната ни граница без да се съобрази с изискванията на чл.31, основанията им са, че имота е ъглов . Моля за компетентен отговор, въпреки , че имаме РЕШЕНИЕ на ВАС , че е нарушен чл.31, става въпрос за нова процедура и ново дело.Нашият имот е с изложение север - юг и ширина 6.50 метра, защото е строен 1988 година, намира се в защитена зона по ЗКН, самия наш имот попада в ГПК, тогава имотите бяха направени така, че да се строят еднофамилни сгради с ниско застрояване, нашата кота корниц е 7.80 м.,Новото предложение в ъгловия имот е 12 м. височина + 4.50 покривно пространство изцяло разположен на източната ни граница.

Re: Има ли ограничение на ъглов имот

МнениеПубликувано на: 13 Мар 2018, 13:48
от ivanov_p
Липсата на ограничение в градоустройствените показатели при свързано застрояване в ъглов имот не отменят застроителните линии и другите ограничения по строителството.

Re: Има ли ограничение на ъглов имот

МнениеПубликувано на: 13 Мар 2018, 22:09
от vdggbg
Тези показатели, които цитирате, вероятно са предмет на ПУП/РУП. Обжалвайте го - преди това се консултирайте с експерт, който да формулира правилно мотивите Ви.

Re: Има ли ограничение на ъглов имот

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2018, 14:50
от vera_an
Благодаря, да тези показатели са от искане за промяна на ПУП, ПЗ с РУП, тази е третата заповед с едно и също предложение и с едно и също нарушение, въпреки влязло в сила съдебно решение, собственика на имота прави ново искане и Община Асеновград пуща абсолютно същия проект със същите нарушения, на първа инстанция пак е отменета заповедтта сега през м.март. Общината и собственика обжалват пред ВАС, отново с мотива , че имота е ъглов и не важат за него отстояния от имотната ни граница. Благодаря на отзовалите се, истински кошмар дано отново ВАС гледа подробно нарушенията и отсъди в наша полза, този казус продължава от 2011 година, упорито, като сякак гледа да избегне с разни хватки отиване в Административен съд, с толкова хватки, които си струва човек да напише за да предпази такива като мен.До сега не съм срешнала архитект, който да ми каже, че този ПУП, ПЗ с РУП могат да минат през съд, но знае ли си, вярвах но видях по един и същи проект две различни решения, единия видя само едно нарушение и бе написал, че щом е ъглов не се ограничава, но следващата съдийка гледа подробно и изписа всичките нарушения, потвърдени след това от ВАС. Успешен ден !