начало

Над 130 адвокати призоваха президента да наложи вето на новата висока неустойка по бърз кредит Над 130 адвокати призоваха президента да наложи вето на новата висока неустойка по бърз кредит

Има ли ограничение на ъглов имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Има ли ограничение на ъглов имот

Мнениеот vera_an » 12 Мар 2018, 13:44

Нашият имот и този на съседа ни са в свързано застрояване , повече от два имота. Всъщност всичките сгради в квартала са в свързано застрояване, като се образува един вътрешен двор с ниско застрояване.
В момента съседа ни, чийто имот се явява ъглов, прави промяна на ПУП, ПЗ с РУП и иска да има 100 % застрояване, въпреки, че това значи да застрои цялата ни омотна граница. След като запълни калканната ни стена , продъължава застроявенето по имотната ни граница без да се съобрази с изискванията на чл.31, основанията им са, че имота е ъглов . Моля за компетентен отговор, въпреки , че имаме РЕШЕНИЕ на ВАС , че е нарушен чл.31, става въпрос за нова процедура и ново дело.Нашият имот е с изложение север - юг и ширина 6.50 метра, защото е строен 1988 година, намира се в защитена зона по ЗКН, самия наш имот попада в ГПК, тогава имотите бяха направени така, че да се строят еднофамилни сгради с ниско застрояване, нашата кота корниц е 7.80 м.,Новото предложение в ъгловия имот е 12 м. височина + 4.50 покривно пространство изцяло разположен на източната ни граница.
vera_an
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 25 Фев 2011, 11:01

Re: Има ли ограничение на ъглов имот

Мнениеот ivanov_p » 13 Мар 2018, 13:48

Липсата на ограничение в градоустройствените показатели при свързано застрояване в ъглов имот не отменят застроителните линии и другите ограничения по строителството.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3433
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Има ли ограничение на ъглов имот

Мнениеот vdggbg » 13 Мар 2018, 22:09

Тези показатели, които цитирате, вероятно са предмет на ПУП/РУП. Обжалвайте го - преди това се консултирайте с експерт, който да формулира правилно мотивите Ви.
Аватар
vdggbg
Активен потребител
 
Мнения: 1056
Регистриран на: 24 Авг 2010, 17:11

Re: Има ли ограничение на ъглов имот

Мнениеот vera_an » 14 Мар 2018, 14:50

Благодаря, да тези показатели са от искане за промяна на ПУП, ПЗ с РУП, тази е третата заповед с едно и също предложение и с едно и също нарушение, въпреки влязло в сила съдебно решение, собственика на имота прави ново искане и Община Асеновград пуща абсолютно същия проект със същите нарушения, на първа инстанция пак е отменета заповедтта сега през м.март. Общината и собственика обжалват пред ВАС, отново с мотива , че имота е ъглов и не важат за него отстояния от имотната ни граница. Благодаря на отзовалите се, истински кошмар дано отново ВАС гледа подробно нарушенията и отсъди в наша полза, този казус продължава от 2011 година, упорито, като сякак гледа да избегне с разни хватки отиване в Административен съд, с толкова хватки, които си струва човек да напише за да предпази такива като мен.До сега не съм срешнала архитект, който да ми каже, че този ПУП, ПЗ с РУП могат да минат през съд, но знае ли си, вярвах но видях по един и същи проект две различни решения, единия видя само едно нарушение и бе написал, че щом е ъглов не се ограничава, но следващата съдийка гледа подробно и изписа всичките нарушения, потвърдени след това от ВАС. Успешен ден !
vera_an
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 25 Фев 2011, 11:01


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron