начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

Въпрос за покривна тераса.

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Въпрос за покривна тераса.

Мнениеот velko_79 » 22 Дек 2017, 19:41

Здравейте.
Желая да си закупя апартамент с финансиране от банка. Апартамента е 131 к/м. Като 25 к/м са тераси. По документи терасите се водят покривни. За да се излезе на терасите единствено може да стане през апартамента.
Въпроса ми е. Тъи като поктивните тераси по закон се водят общи части а банките не финансират общи части. Мога ли тези тези тераси (2 на брой) да се узаконя, да се впиша в площа на апартамента. И по документи наистина да пище 131 к/м. площ на апартамента.
Благодаря.
velko_79
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Дек 2017, 19:22

Re: Въпрос за покривна тераса.

Мнениеот ivanov_p » 23 Дек 2017, 09:28

Не може!
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3521
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Въпрос за покривна тераса.

Мнениеот tochotocho » 08 Яну 2018, 21:27

Предполагам, че вече си се ориентирал по ВЪПРОСА! Късно влезох в твоя час! Нищо не му коства на твоя продавач да има нот.акт включваш тези тераси. Ти си купувач и купуваш това което ти се предлага! Ставаш собственик по нот.акт на апаптамент подробно описан и прилежащи тераси, / ако продавачът с соствения нот.акт. ги предлага за продан. След покупката декларираш в Общината , плащаш си данък сгради , вкл. и тераси и т.н.
Е , има такива майтапни случки, виж в форума! Идва съсед от долните етажи и иска достъп до терасата, за да си прави слънчеви бани! Е пусни го през апартамента и на терасата, заключи вратите и го стави да мисли как ще излезе. Безпощадно. Ако няма Телефон , обречен е ! Аз заминах в този ден командировка за 6 дни.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Въпрос за покривна тераса.

Мнениеот probcho » 08 Яну 2018, 22:15

tochotocho написа:Предполагам, че вече си се ориентирал по ВЪПРОСА! Късно влезох в твоя час! Нищо не му коства на твоя продавач да има нот.акт включваш тези тераси. Ти си купувач и купуваш това което ти се предлага! Ставаш собственик по нот.акт на апаптамент подробно описан и прилежащи тераси, / ако продавачът с соствения нот.акт. ги предлага за продан.

Хм, не трябва ли това, което купува да е доказано, като собственост и законност....
Дали не трябва първо да си напишеш домашното преди да влезеш в час?

ПП
Ама като се има предвид и какви нотариуси има... :twisted:
probcho
Потребител
 
Мнения: 924
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55

Re: Въпрос за покривна тераса.

Мнениеот tochotocho » 10 Яну 2018, 17:28

Хайде! Аз съм КУПУВАЧ, срущу мен е ПРОДАВАЧ! Купувам каквото ми се предлага, вкл. тераси, ако ги има в нот.акт на продавача ! НОТАРИУСЪТ изповяда сделката. Значи тя е ПРАВНА и ЗАКОННА, гарантирана от НОТАРИУСА! И сега майтап: идва Пешо и казва,че терасата, терасите са общи и иска да си прави слънчеви бани! Не го интересува Нот.акт и пр. Пише писма до Общината и пр. И отговор: Щом терасата е покрив за долния апартамент-тя е обща част. Да,ама за да идете до тази "обща част" трябва да влезете в апартамента ми, , входно антре, спалня и да излезете на "общата "тераса " Е длъжен ли съм да осигурявам преминаване през собствения апартамент или и той е обща част след като през него се отива до обща част! Е там някъде е записано ,че достъпа до общи части се осъществява през други общи части! А не през апартамента ми ! Виждам го като арх.стр. проект за обособяване на стълбище, обезопасена пътека по покрива и спускаща се обезопасена стълба към терасата. Внасяне на проекта! Възражения от заинтересованите! Съдебен спор! Решение. напр. одобрява се проекта. Следва финансиране. Е няма кой!Да даде пари и се катери по покривите!Терасите са прилежаща част от апартамента- обслужват САМО моя апартамент. Като куриоз в нот.актове на по-долните апартаменти НЕ Е ЗАПИСАНА и ВКЛЮЧЕНА площа на балконите, лоджиите. Така е било през 1967 г. Е, балкона щом не е записан като площ към апартамента - обща част ли е! И сега аз отивам на Пешовия балкон да си простирам прането. Абсурд!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Въпрос за покривна тераса.

Мнениеот tochotocho » 10 Яну 2018, 17:42

До ПРОБ ШО. Някога професорите ни учеха ,че има писани и неписани закони! И двата вида имат живот! Четох тъпотии за терасите. Терасата се дели хоризонтално по 1/2 , долната е собственост на долния апартамент, т.е. аз нямам грижи по подръжка, ремонт и пр. А горната 1/2 част чия е ? Ако аз не се грижа, жална му майка на долния апартамент! Типично изоставане в нормотворчеството. Виж по Черноморието типичен пример Албена - терасовидно стоителство. и на всеки в нот.акт е записана тераса, която е покрив за долния апартамент. Е, аз съм купувачът и възразявам на продавача по отношение на терасата и парите за нея. Е, няма сделка! Или обратното купувам и после съдебни спорове !
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Въпрос за покривна тераса.

Мнениеот probcho » 10 Яну 2018, 20:14

Не познаването на законите не означава "свободни съчинения". Съчиненията са приоритет може би в 6-7клас.
А за двата вида закони - кратка справка в съдебните решения.

ПП
По отношение на терасата:Може да прочетете някои теми от форума тук.
Друго няма какво да добавя... Дори ще подмина "изоставането в нормотворчеството" .
probcho
Потребител
 
Мнения: 924
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55

Re: Въпрос за покривна тераса.

Мнениеот tochotocho » 25 Яну 2018, 21:33

До ПРОБ ШО. Тези Общи расъждения: виж, чети,има закони, нормотворчество и т.н. г-н ПРОБ ШО са алабалистика, нищо конкретно. Напр. защо не коментирате закон ли е, наредба и що ? достъпа до общи части се осигурява от съответните общи части. Ще рече нямам зъдължение да допускам преминаване през апартамента ми на желаещи да отидат на "общите " тераси за слънчеви бани или ей така на инат. Разбира се изключвам необходим, ремонт, но няма как- трябва да присъствам. Едва ли бихте пуснали "майстори" в апартамента си да работят по проблеми на този под вас, като си отидете на работа и ги оставите сами в апартамента си! Ето ти казус. Ще трябва да си взема НЕПЛАТЕН отпуск, напр. 3 дни! И следва ЕС да ми го плати, щом се ремонтира обща част! Ако бяхте ДОМ Управител как ще постъпите . Какво казва , пише закона! НИЩО! А да бе, ще се свика Общо събрание, обсъждане , решение. Може да има несъгласие, възражение до СРС, дело и т.н. А на долния ще му капе, после и протече!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron