начало

Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева

удостоверение за търпимост

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


удостоверение за търпимост

Мнениеот niko85 » 13 Ное 2017, 17:28

Здравейте, казуса е следният. Наследствена къща строена без строителни книжа преди 7 април 1987г. със намалени гранични отстояния от съседни имоти. В конкретният случай къщата граничи с 2 съседни имота а отстоянието е 2.2м при изискуеми 3м. Нотариално заверени декларации за доброволно съгласие от собствениците на съседните имоти, са изискуеми за попълване на набора от документи необходими за издаване на удостоверение за търпимост. Съгласно извадената актуална скица на имота става ясно, че съгласно черните гранични линии на съседните имоти не изискват съгласие от съсед номер 2, защото къщата не граничи с неговия имот. От друга страна съгласно синята линия, която се явява пряко предложение за влизане в ПУП въпросната къща граничи с имота на съсед номер 2.
Въпроса е трябва ли да се изискват подписи и от двамата съседи за доброволно съгласие или не е необходимо въпросния съсед номер 2 да подписва декларация за доброволно съгласие?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
niko85
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 13 Ное 2017, 17:07

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron