начало

Кризата с COVID-19 стана аргумент в полза на военното правосъдие Кризата с COVID-19 стана аргумент в полза на военното правосъдие

Законност на преустроен гараж

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Законност на преустроен гараж

Мнениеот bboiko » 04 Юли 2017, 23:53

Здравейте,

Имам един въпрос, който е леко необичаен, но се надявам да получа отговор.

Ситуацията е следната - точно срещу апартамента ми има неработещо от около 2 години заведение, към което има долепен гараж. От известно време гаража е преработен в склад и в него е физически невъзможно да влезне кола. Въпреки това на вратата седи поставен знак за гараж, а собственика на заведението ползва мястото пред него като частно парко-място, но няма друга маркировка освен знака за гараж.

Въпроса е законно ли е все още да се води като гараж ( и пред него да не трябва да се паркира) ако е невъзможно да се използва като такъв? И ако не - към коя институция трябва да се обърна за да направят проверка и да премахнат маркировката (става въпрос за град София)? Столичен инспекторат?

Проблема лично за мен е, че всички в квартала знаят че това не е гараж и постоянно се случва някой друг да паркира там. В резултат щом се прибере собственика на бившото заведение, възприемащ се като голяма мутра, започва едно неистово надуване на клаксон, крясъци и заплахи за саморазправа със саморазправа, като всичко това се случва между 23 и 1 часа през нощта. На всичкото отгоре след 20-30 минути врява не се появи собственика на паркиралата кола, мутрата паркира на средата на улицата за да пречи на всички.

Преди някой да каже, че това не е моя работа и не трябва да правя проблеми на съседите, нека се опита да спи докато някой надува клаксон под прозореца му.

Предварително благодаря на всички отговорили.
bboiko
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Юли 2017, 23:33

Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron