Страница 1 от 1

Промяна статут на имот

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2017, 19:50
от cecodc
Здравейте,

Предварително се извинявам за незнанието си в тази област и имам нужда от вашата правна помощ.
Предлагат ми да закупя парцел (УПИ) с влязал в сила ПУП и отреден в устройствена зона РПП парк "Витоша" на доста атракривна цена. Според следните две карти http://www.isofmap.bg/ и http://maps.sofproect.com/oup/ същия граничи с ЖМ2, както имотите до така и имотите срещу него от другата страна на улицата.
Възможна ли е смяната на статута на Жм2 или Зона Жм3 като се прилага за територии, граничещи непосредствено с ПП "Витоша". И основния въпрос как и какво би ми струвало приблизително без нервите :D

Благодаря ви за отделеното време.

Re: Промяна статут на имот

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2017, 21:55
от ivanov_p
"Атрактивната цена" сочи към отговора! Ако продавачите нямат вид на дебили е очевидно, че шансовете клонят към нула. От друга страна Жм3 си е идеална за хубава къща, особено ако е УПИ, което отнема година и половина-две.

Re: Промяна статут на имот

МнениеПубликувано на: 02 Юни 2017, 00:02
от cecodc
Атрактивната цена е съобразена с допълнителни фактори и няма общо с въпроса (ипотеки, кредити и обща заслъжнялост на лицето).
Моля за обективно мнение като се абстрахирате от цена.

Благодаря.

Re: Промяна статут на имот

МнениеПубликувано на: 02 Юни 2017, 09:01
от ivanov_p
Хората не се ръководят от чужди мнения, а от собствените желания. Всеки възприема чуждото мнение като "обективно", само ако съвпада с неговото и в този смисъл каквото и да ви се каже вие ще направите каквото сте си наумили. Иначе съм ви написал всичко - не може да се промени статута, защото е заложен в ОУП на София. Или поне вие не може да го промените, нито имате връзките, нито парите за да го направите, ако въобще е възможно. Предимството е, че УПИ-то е готово, това ви спестява 2 години. Ако посочените градоустройствени показатели ви вършат работа го взимайте. Очевидно нямате никаква представа от това, което искате, иначе правилният въпрос във вашата ситуация щеше да е при Пл. - толкова процента (от 10 до 15), Кинт - толкова и височина на кота било (да се обърне внимание, че е "било") - толкова, какво мога да направя? Това ви интересува, макар да не го знаете.
Ако сте толкова мераклия познавам едно много оправно момче, което срещу една торба пари дадени предварително, ще ви обещае да оправи нещата с едни много негови хора в общината.

Re: Промяна статут на имот

МнениеПубликувано на: 02 Юни 2017, 11:36
от cecodc
Парцела е в регулация. В ПУП на СО няма зададени параметри за застрояване в зона РПП и затова моя въпрос е насочен към смяна на статут. А иначе ако ме удовлетворява сегашното състояние нямаше да питам :) , а щях да съм го отнесъл като „бръмбар ...„
Благодаря ти все пак, че се занимаваш с мен и този патологичен случай.

Re: Промяна статут на имот

МнениеПубликувано на: 02 Юни 2017, 12:29
от cecodc
Ето и снимка за визуализиране на казуса:

Изображение