начало

Срокът за повишаване по вече приключен конкурс да започва да тече от решението на ВСС Срокът за повишаване по вече приключен конкурс да започва да тече от решението на ВСС

Намаляване широчината на тротоар около блок

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Намаляване широчината на тротоар около блок

Мнениеот yordanpp » 11 Май 2017, 10:40

Здравейте,

Имам следното запитване.
Около блока в който живя има (в горната и долната страна) обособен тротоар. Тротоара от долната страна е с широчина около 2 метра (толкова отстои от блока). Под него минава път и между пътя и тротоара има малко място за паркиране, което е широко около 2–2,5 м.

Това място за паркиране е малко неоптимизирано според размерите си и една кола ако пракира там се показва част от нея на пътя, а успоредно на пътя се събира кола и половина.

Идеята на живущите от блока е да се намали пешеходната част (тротоара) на половина (до 1м) тъй като никой не минава от там, за да се увеличи разстоянието за паркиране.

Въпросът ми е има ли някаква нормативна уредба според която да се задължава определено отстояние около жилище (в случая блок), с цел пешеходен участък или за други цели (противопожарни, линейки или др.)?

Според мен не е нормално плътно да се паркира, но все пак има ли някакво допустимо минимално разстояние което да е задължително според някои законови изисквания?
yordanpp
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Май 2017, 08:37

Re: Намаляване широчината на тротоар около блок

Мнениеот vili_spasova » 11 Май 2017, 13:08

Ако става въпрос за София, всичко е уредено в наредби на СОС. Има и друг момент. Кой е собственик на имота върху който е построен блока. Собственикът извършва всички промени.
http://www.audibg.com

Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 629
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София

Re: Намаляване широчината на тротоар около блок

Мнениеот yordanpp » 11 Май 2017, 14:51

Става въпрос за блок на територията на тревненска Община. Доколкото разбира всичко се решава в някакви наредби на територията на съответната община и тя може да позволи такава промяна?
yordanpp
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Май 2017, 08:37


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron