начало

Правната комисия извади наяве спорните промени в закона за извънредното положение Правната комисия извади наяве спорните промени в закона за извънредното положение

Намаляване широчината на тротоар около блок

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Намаляване широчината на тротоар около блок

Мнениеот yordanpp » 11 Май 2017, 10:40

Здравейте,

Имам следното запитване.
Около блока в който живя има (в горната и долната страна) обособен тротоар. Тротоара от долната страна е с широчина около 2 метра (толкова отстои от блока). Под него минава път и между пътя и тротоара има малко място за паркиране, което е широко около 2–2,5 м.

Това място за паркиране е малко неоптимизирано според размерите си и една кола ако пракира там се показва част от нея на пътя, а успоредно на пътя се събира кола и половина.

Идеята на живущите от блока е да се намали пешеходната част (тротоара) на половина (до 1м) тъй като никой не минава от там, за да се увеличи разстоянието за паркиране.

Въпросът ми е има ли някаква нормативна уредба според която да се задължава определено отстояние около жилище (в случая блок), с цел пешеходен участък или за други цели (противопожарни, линейки или др.)?

Според мен не е нормално плътно да се паркира, но все пак има ли някакво допустимо минимално разстояние което да е задължително според някои законови изисквания?
yordanpp
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Май 2017, 08:37

Re: Намаляване широчината на тротоар около блок

Мнениеот vili_spasova » 11 Май 2017, 13:08

Ако става въпрос за София, всичко е уредено в наредби на СОС. Има и друг момент. Кой е собственик на имота върху който е построен блока. Собственикът извършва всички промени.
http://www.audibg.com

Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 734
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София

Re: Намаляване широчината на тротоар около блок

Мнениеот yordanpp » 11 Май 2017, 14:51

Става въпрос за блок на територията на тревненска Община. Доколкото разбира всичко се решава в някакви наредби на територията на съответната община и тя може да позволи такава промяна?
yordanpp
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Май 2017, 08:37


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron