начало

Удължават извънредното положение до 13 май Удължават извънредното положение до 13 май

Незаконен(?) гараж с партида в общината

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот oemoem » 03 Яну 2017, 13:37

Здравейте,

Много мътен и нелеп въпрос относно гараж:
От няколко месеца съм собственик на гаражна клетка в София, която уж беше с уредени документи. Под 'уредени документи' получих удостоверение за собственост, издадено преди години от общината, за гараж под формата на недвижим имот, споменато РЗП, местонахождение, квадратура и тн. Към документите имаше и фактури за платени данъци към общината за 10+ години. В общината е имало и партида за имота.

Има ли какво да направя, за да узаконя този гараж, щом за него са плащани данъци 10+ години и щом общината някога е 'признала' и отворила партида със съответните данъци за него?

Благодаря за съдействието!
oemoem
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 08 Дек 2016, 11:48

Re: Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот tochotocho » 07 Яну 2017, 20:09

В общината има независими една от друга служби. може би в МДТ е деклариран гаража, съответно данъчна оценка и плащане на данъци. Но това не го узаконява. В другата служба "Архитектура и т.н. " ако няма изрядни документи- разрешение за строеж, приемане за експлоатация и т.н. считат това за незаконно. И сега почни отначало. Проект, общината, разрешително и т.н. Недей да тръбиш, че гаража го има. Не , ти сега ще го изграждаш! Трябва ти архитект,проектант, и юрист/адвокат / Няма как !
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 390
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот probcho » 07 Яну 2017, 20:25

А защо ришихте да го узаконявате?
А защо като го придобивахте не потърсихте законността му?
А защо смятате, че общината го е "признала"?
probcho
Потребител
 
Мнения: 903
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55

Re: Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот tochotocho » 15 Юли 2017, 18:42

" удостоверение за собственост издадено от общината " Ако имате наистина такова- при НОТАРИУС и Констативен нот.акт за собственост. Имате данъчна оценка, щом плащате данъци! Запазете си данъчната партида!Много е важно! Би трябвало съгласно Декларацията по чл. 14 ГАРАЖА да е вписан отделно от апартамента. Така -имате Нот.акт, данъчна регистрация. Ако счетете за необходимо извадете си Удостоверение за търпимост- прехвърлете на син, дъщеря и т.н. 1/100 от гаража. После може обратно той/тя / да го върне пак по нот.ред И така ГАРАЖА макар и незаконен ,не подлежи на премахване и забрана за ползване. А може и да го продавате.Какво повече Ви трябва! Пишете!!!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 390
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот probcho » 17 Юли 2017, 21:15

Здравейте.
tochotocho написа:" удостоверение за собственост издадено от общината " Ако имате наистина такова- при НОТАРИУС и Констативен нот.акт за собственост. Имате данъчна оценка, щом плащате данъци! Запазете си данъчната партида!Много е важно! Би трябвало съгласно Декларацията по чл. 14 ГАРАЖА да е вписан отделно от апартамента. Така -имате Нот.акт, данъчна регистрация.

Наличието на документ за собственост не прави строежа законен.
tochotocho написа: Ако счетете за необходимо извадете си Удостоверение за търпимост- прехвърлете на син, дъщеря и т.н. 1/100 от гаража. После може обратно той/тя / да го върне пак по нот.ред И така ГАРАЖА макар и незаконен ,не подлежи на премахване и забрана за ползване. А може и да го продавате.Какво повече Ви трябва! Пишете!!!

Вашите съвети за заобикалянето на закона не Ви прави чест... освен ако не сте нотариус който да печели от безбожни такси. И още нещо - като давате съвет е хубава да разполагате с цялата фактическа обстановка а не да бутате хората по пързалката.... или може би отново - за да има вода в някоя мелничка :wink:
probcho
Потребител
 
Мнения: 903
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron