начало

За първи път властта заговори за директно подпомагане на самонаетите, но не на всички За първи път властта заговори за директно подпомагане на самонаетите, но не на всички

Незаконен(?) гараж с партида в общината

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот oemoem » 03 Яну 2017, 13:37

Здравейте,

Много мътен и нелеп въпрос относно гараж:
От няколко месеца съм собственик на гаражна клетка в София, която уж беше с уредени документи. Под 'уредени документи' получих удостоверение за собственост, издадено преди години от общината, за гараж под формата на недвижим имот, споменато РЗП, местонахождение, квадратура и тн. Към документите имаше и фактури за платени данъци към общината за 10+ години. В общината е имало и партида за имота.

Има ли какво да направя, за да узаконя този гараж, щом за него са плащани данъци 10+ години и щом общината някога е 'признала' и отворила партида със съответните данъци за него?

Благодаря за съдействието!
oemoem
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 08 Дек 2016, 11:48

Re: Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот tochotocho » 07 Яну 2017, 20:09

В общината има независими една от друга служби. може би в МДТ е деклариран гаража, съответно данъчна оценка и плащане на данъци. Но това не го узаконява. В другата служба "Архитектура и т.н. " ако няма изрядни документи- разрешение за строеж, приемане за експлоатация и т.н. считат това за незаконно. И сега почни отначало. Проект, общината, разрешително и т.н. Недей да тръбиш, че гаража го има. Не , ти сега ще го изграждаш! Трябва ти архитект,проектант, и юрист/адвокат / Няма как !
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 390
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот probcho » 07 Яну 2017, 20:25

А защо ришихте да го узаконявате?
А защо като го придобивахте не потърсихте законността му?
А защо смятате, че общината го е "признала"?
probcho
Потребител
 
Мнения: 903
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55

Re: Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот tochotocho » 15 Юли 2017, 18:42

" удостоверение за собственост издадено от общината " Ако имате наистина такова- при НОТАРИУС и Констативен нот.акт за собственост. Имате данъчна оценка, щом плащате данъци! Запазете си данъчната партида!Много е важно! Би трябвало съгласно Декларацията по чл. 14 ГАРАЖА да е вписан отделно от апартамента. Така -имате Нот.акт, данъчна регистрация. Ако счетете за необходимо извадете си Удостоверение за търпимост- прехвърлете на син, дъщеря и т.н. 1/100 от гаража. После може обратно той/тя / да го върне пак по нот.ред И така ГАРАЖА макар и незаконен ,не подлежи на премахване и забрана за ползване. А може и да го продавате.Какво повече Ви трябва! Пишете!!!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 390
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Незаконен(?) гараж с партида в общината

Мнениеот probcho » 17 Юли 2017, 21:15

Здравейте.
tochotocho написа:" удостоверение за собственост издадено от общината " Ако имате наистина такова- при НОТАРИУС и Констативен нот.акт за собственост. Имате данъчна оценка, щом плащате данъци! Запазете си данъчната партида!Много е важно! Би трябвало съгласно Декларацията по чл. 14 ГАРАЖА да е вписан отделно от апартамента. Така -имате Нот.акт, данъчна регистрация.

Наличието на документ за собственост не прави строежа законен.
tochotocho написа: Ако счетете за необходимо извадете си Удостоверение за търпимост- прехвърлете на син, дъщеря и т.н. 1/100 от гаража. После може обратно той/тя / да го върне пак по нот.ред И така ГАРАЖА макар и незаконен ,не подлежи на премахване и забрана за ползване. А може и да го продавате.Какво повече Ви трябва! Пишете!!!

Вашите съвети за заобикалянето на закона не Ви прави чест... освен ако не сте нотариус който да печели от безбожни такси. И още нещо - като давате съвет е хубава да разполагате с цялата фактическа обстановка а не да бутате хората по пързалката.... или може би отново - за да има вода в някоя мелничка :wink:
probcho
Потребител
 
Мнения: 903
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron