Страница 1 от 1

Разрешително за строеж на дървен навес

МнениеПубликувано на: 01 Яну 2017, 20:55
от valerian78
Здравейте,
притежавам селска къща, при която искам да изградя навес от дървен материал, като иззидам и стени от тухли(няма да са носещи). Ще има и 3 прозореца плюс нужния брой врати.
Навеса ще покрива площадки на две различни нива пред къщата-кота нула(2,2метра под нивото на улицата) и площадка на нивото на улицата(3,5 метра от нивото на улицата).
Което означава,че в най-високата си част навеса ще е висок 5,7 метра от основата. Основата е частично бетонна-конструкция. Тавана на тази бетонна-конструкция(изба-мазе) е на нивото на улицата. При строежа на това мазе не е спазено никакво отстояние от границата на имота-едната му стена граничи с другия имот. Но строежа е напълно законен. Мазето съставлява около 50% от основата на навеса(ако това е важно).
Какво точно разрешително ми трябва за този навес и каква е ориентировъчната цена за това(имота е в община Мездра)?
Мога ли при изграждането на навеса да не спазя отстоянието според ЗУТ, аналогично на основата, бетонната конструкция(изба-мазе)?
Забележка:
Едната стена на навеса ще бъде реално оградна стена към имота на съседа, а другата стена ще бъде оградна стена към улицата.
Благодаря ви.

Re: Разрешително за строеж на дървен навес

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2017, 20:38
от probcho
Здравейте, преди да питате тук отидохте ли на консултация при проектнт ( архитект)?
valerian78 написа:Какво точно разрешително ми трябва за този навес и каква е ориентировъчната цена за това(имота е в община Мездра)?

За всеки строеж се издава разрешение за строеж! цена - според определената в общината.
valerian78 написа:Мога ли при изграждането на навеса да не спазя отстоянието според ЗУТ, аналогично на основата, бетонната конструкция(изба-мазе)?

За кое отстояние става въпрос?
Като цяло - такъв строеж не би следвало да бъде допуснат!