начало

Лилана излиза от ареста Лилана излиза от ареста

Разрешително за строеж на дървен навес

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разрешително за строеж на дървен навес

Мнениеот valerian78 » 01 Яну 2017, 20:55

Здравейте,
притежавам селска къща, при която искам да изградя навес от дървен материал, като иззидам и стени от тухли(няма да са носещи). Ще има и 3 прозореца плюс нужния брой врати.
Навеса ще покрива площадки на две различни нива пред къщата-кота нула(2,2метра под нивото на улицата) и площадка на нивото на улицата(3,5 метра от нивото на улицата).
Което означава,че в най-високата си част навеса ще е висок 5,7 метра от основата. Основата е частично бетонна-конструкция. Тавана на тази бетонна-конструкция(изба-мазе) е на нивото на улицата. При строежа на това мазе не е спазено никакво отстояние от границата на имота-едната му стена граничи с другия имот. Но строежа е напълно законен. Мазето съставлява около 50% от основата на навеса(ако това е важно).
Какво точно разрешително ми трябва за този навес и каква е ориентировъчната цена за това(имота е в община Мездра)?
Мога ли при изграждането на навеса да не спазя отстоянието според ЗУТ, аналогично на основата, бетонната конструкция(изба-мазе)?
Забележка:
Едната стена на навеса ще бъде реално оградна стена към имота на съседа, а другата стена ще бъде оградна стена към улицата.
Благодаря ви.
valerian78
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Яну 2017, 20:52

Re: Разрешително за строеж на дървен навес

Мнениеот probcho » 07 Яну 2017, 20:38

Здравейте, преди да питате тук отидохте ли на консултация при проектнт ( архитект)?
valerian78 написа:Какво точно разрешително ми трябва за този навес и каква е ориентировъчната цена за това(имота е в община Мездра)?

За всеки строеж се издава разрешение за строеж! цена - според определената в общината.
valerian78 написа:Мога ли при изграждането на навеса да не спазя отстоянието според ЗУТ, аналогично на основата, бетонната конструкция(изба-мазе)?

За кое отстояние става въпрос?
Като цяло - такъв строеж не би следвало да бъде допуснат!
probcho
Потребител
 
Мнения: 911
Регистриран на: 27 Яну 2010, 22:55


Назад към Строителство и регулация


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron