начало

Прокурорите избраха Евгени Иванов за член на ВСС Прокурорите избраха Евгени Иванов за член на ВСС

договор за гледане и издръжка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


договор за гледане и издръжка

Мнениеот мили » 30 Мар 2005, 23:03

Моля , помогнете.Казусът е следния:
Имаме договор за гледане и издръжка.Бабата и дядото заедно прехвърлят на внука и внучката си свой имот срещу задължението за гледане и издръжка.Сега внука иска да се откаже . Как да постъпи? Ако направи отказ от правото на собственост, това достатъчно ли ще е ?
мили
 

Re: договор за гледане и издръжка

Мнениеот N » 31 Мар 2005, 13:34

Договорът за прехвърляне на недвижим имот срещу задължение за издръжка и гледане трябва да бъде сключен във формата на нотариален акт за действителност. С този договор приобретателите на имота - внуците - се задължават да гледат и издържат прехвърлителите - дядото и бабата, според клаузите на договора. Отказът от право на собственост в случая се извършва писмено с нотариална заверка на подписа и се вписва по местонахождение на недвижимия имот. Но с този отказ, според мен, не се засяга поетото от внука със сключване на договора задължение за издръжка и гледане. Редно е да потърсите съдействие от адвокат, защото интересът е значителен, ако става дума за недвижим имот. Трябва да изясните какво точно иска внукът и адвокатът да прецени дали е уместно да се свърже с прехвърлителите за извънсъдебно уреждане на отношенията им.
N
 


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron