начало

Член на СИК е глобен с 1000 лева, след като гласувал два пъти на евроизборите Член на СИК е глобен с 1000 лева, след като гласувал два пъти на евроизборите

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот sillence » 18 Ное 2009, 22:25

Интересува ме дали има смисъл да се борим със съпруга ми за недвижим имот-къща,построена от свекърът ми.През 1992г. той прехвърля неговата част от къщата на сина на третата си съпруга срещу издръжка и гледане.Свекърът ми няма роднинска връзка с този човек.Когато е прехвърлил имота е бил на 53 г. и не се е нуждаел от гледане и издръжка,работел е.Не може ли по някакъв начин да се атакува точно това,че този договор е прикрито дарение.А разбрахме,че синът на третата съпруга е комарджия,но трудно ще докажем това и не се е грижил за свекърът ми.Тормозел го е за пари.Всичко е направено,за да бъдат лишени истинските, кръвни синове от наследство.Много ще съм благодарна ако някой ми помогне със съвет и ако знае дали има такъв случай решен положително за ищците.
sillence
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Ное 2009, 21:58

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот sunrise » 19 Ное 2009, 10:37

Ако е починал свекърът Ви , може да искате разваляне на договора за наследствената част на съпруга Ви, като докажете ,че не е полагал грижи.
sunrise
Активен потребител
 
Мнения: 3605
Регистриран на: 04 Юни 2007, 14:34

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот sillence » 19 Ное 2009, 17:14

Да, почина преди 2 години.Но проблемът е,че разбрахме,че е бил тормозен приживе едва наскоро.Братът на съпруга ми е живял известно време със свекъра ми и 3-тото му семейство.Но едва ли в съда ще вземат под внимание неговите показания.Той ни разказа,че доведеният син на свекъра ми е комарджия.Непрекъснато е искал пари, напивал се ,биел е жена си,но как се доказва това в съда?
sillence
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Ное 2009, 21:58

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот portokal » 19 Ное 2009, 17:31

Намерете си адвокат и действайте за разваляне на договора. Разваля се по съдебен ред.
Без всякакво значение е дали онзи е комарджия и бие жена си (без значение е за развалянето на договора, иначе за жена му си е от голямо значение).
От значение е дали е гледал и издържал свекъра, което, поне според мен, той трябва да докаже (положителен факт), а не вие да доказвате, че не е. Разбира се, не казвам по време на делото да си стоите на ушите - каквото и вие се постараете да докажете, все ви е плюс.
Не е дори от значение дали това е прикрито дарение, или не. Освен че :oops: нямам представа как би се установила практически симулацията (прикриването), на вас определено ви е по-"изгодно" да не е дарение и да го развалите като неизпълнен, вместо - теоретично - да се окаже прикрито дарение и да искате възстановяване на запазени части. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5410
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот sillence » 19 Ное 2009, 18:46

Благодаря много за съвета.Ще си наема адвокат и дано всичко приключи справедливо.
sillence
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Ное 2009, 21:58


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron