начало

Член на СИК е глобен с 1000 лева, след като гласувал два пъти на евроизборите Член на СИК е глобен с 1000 лева, след като гласувал два пъти на евроизборите

Заплашват, че ще ни изгонят

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Заплашват, че ще ни изгонят

Мнениеот nikeq » 01 Авг 2009, 00:35

Здравейте!
Съпругът ми придоби апартамент чрез покупко-продажба от родителите си срещу гледане , издръжка и ползване в имота до живот, за което притежава нотариален акт. Живеем заедно с тях. Преди това родителите му купиха на брат му апартамент и кола без условия. Той живее в друг град.
От година и половина здравето на свекърва ми значително се влоши (падна,счупи си крака и се залежа) и оттогава започнаха заплахите. Правим всичко, което е по силите ни, за да осигурим необходимото, но сме вече доста зле финансово. Стигнахме дори до там, че не си купувам лекарства за себе си , лишаваме се от много неща, за да платим сметки и болногледачка. Издържаме и студент. Но баща му повтаря – или аз или вие, аз съм тука чорбаджията,все не е доволен, дори лъже роднини, че не сме го поглеждали и т. н. Брат му заявява,че апартамента е на баща му, така че много да не знаем. Когато обаче го попитаме какво прави той за болната си майка, казва – приписали са ти апартамента, длъжен си да ги гледаш, аз не съм.
От 24 години живеем в този имот, допринесли сме за неговото добро състояние, отгледахме и две деца, а сега издевателстват над нас и съм сигурна, че ще атакуват договора, най-вече брат му. Ако това се случи естествено, че ще се обърнем към адвокат, но сега просто моля, ако може да ми дадете някакъв насочващ съвет как да се предпазим, освен да продължим да ги гледаме друго може ли да се направи? Как да спрем тази гавра? Всъщност чий е този апартамент и до каква степен съпругът ми може да се разпорежда с него – да продава, дарява и т.н. в полза на децата ни. Ясно ми е, че гледането, издръжката и ползването са наше задължение, но как да направим така, че децата ни да не останат на улицата. Напълно сме се отчаяли.
Благодаря за търпението да четете многословието ми и още повече благодаря за евентуалните отговори!
nikeq
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Авг 2009, 00:29

Re: Заплашват, че ще ни изгонят

Мнениеот ch3oh » 03 Авг 2009, 12:52

Здравейте!
Съветът ми е да не чакате, а да се обърете към адвокат.
Трябва да знаете, че договорите за издръжка и гледане се развалят изключително лесно, когато за това има подадена искова молба от лицето, на което се дължи издръжка.
ch3oh
Активен потребител
 
Мнения: 1021
Регистриран на: 21 Ное 2007, 12:03

Re: Заплашват, че ще ни изгонят

Мнениеот dimist » 03 Авг 2009, 12:58

Незабавно започнете да си обезпечавате доказателства, че полагате дължимите грижи. Какви са тези доказателства ще уточни адвоката Ви, като го запознаете подробно с казуса.
dimist
Потребител
 
Мнения: 410
Регистриран на: 26 Ное 2007, 14:58


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron