начало

Член на СИК е глобен с 1000 лева, след като гласувал два пъти на евроизборите Член на СИК е глобен с 1000 лева, след като гласувал два пъти на евроизборите

моля Ви помогнете ми

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


моля Ви помогнете ми

Мнениеот kostadinka_41 » 05 Юли 2009, 09:43

Тази година на 25 януари баща ми почина.Къщата и нивите не бяха разделени между мен и сестра ми.Сестра ми е психично болна и след смъртта на баща ми се чудехме какво ще стане с нея.Чичо ми ,брата на баща ми пое разноските по погребението първоначално понеже аз бях закасала с парите но след 3 дена изтелихме спестяванията си и му ги върнахме но уви и от този ден започнаха проблемите ни.Понеже баща ми е наследил имота срещу гледане а е гледал само баща си майка си не я е гледал понеже тогава умира и нашата майка и няма как и я дава в старчески дом,където тя умира.Чичо ми има претенции да ни съди сега за да вземе половината къща има ли той такова право?В момента ме вълнува и друг проблем .Искаха да пратят сестра ми в дом за психично болни чичо ми и неиния син,но аз проучих условията и не бях съгласна да дам сестра си в такива условия ,затова я взех да я гледам при мен .Вчера си дойдохме в къщата на баща ми и заварихме чее разбито от кого мислите от чичо ми който не можело да няма ключ от бащината си къща.Извикахме полиция.Чичо ми явно афектиран от това се обадил на сина на сестра ми и той дойде с една мутра да ни заплашва хванал майка си в една улица и и казал че тоя с него ще я пребие ако не му даде личната си карта, защото видите ли майка му била невменяема и тои щял да вземе неиния дял от къщата защото имал нужда от пари.Сега се интересувам какво да правим със съпруга ми имаме намерение и говорих със сестра ми да препише дела си на мен срещу гледане как да постъпим така че сина и нито никой друг да не може да развали и оспори желанието и .
kostadinka_41
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 05 Юли 2009, 09:20

Re: моля Ви помогнете ми

Мнениеот REVOLUTION » 05 Юли 2009, 09:55

Казуса е много сложен и не може да получите адекватна правна помощ във форума.Ангажирайте колега , който да ви консултира и да поеме защитата Ви ако е необходимо.
REVOLUTION
Активен потребител
 
Мнения: 4454
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 11:26
Местоположение: гр.Пловдив

Re: моля Ви помогнете ми

Мнениеот kostadinka_41 » 06 Юли 2009, 14:30

и все пак моля ви кажете какво мислите по въпроса
kostadinka_41
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 05 Юли 2009, 09:20

Re: моля Ви помогнете ми

Мнениеот Standbay » 06 Юли 2009, 15:19

Малко повече конкретика по казуса няма да е излишна.
Баща ви придобива срещу ДГИ, това е ясно. Приживе на вас със сестра Ви прехвърлял ли е нещо и ако да как? Ако не - Вие със сестра си сте наследници на имуществото останало след смъртта на баща Ви с равни дялове.
Да защитите сестра си от действията на чичо Ви и сина й може и по реда на ЗАКОНA ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ

Поставянето под запрещение е сложна и особена процедура и не е толкова лесно дадено лице да бъде поставено под запрещениe. Това е така, защото степента на засягане на правната сфера на лицата, поставени под запрещение е много по-голяма.

Ако сестра Ви наистина желае да Ви прехвърли своя дял от имотите останали от баща ви, препоръчвам преди да изповядване на сделката тя да се сдобие с удостоверение от специализирано психиатрично заведение със заключение дали разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си - по този начин ще се защитите от бъдещо атакуване на сделката.

Колкото до амбициите на чичо ви да получи дял от имуществото на баща ви - ще трябва да атакува по исков ред ДГИ между брат си(баща ви)и тяхния баща. При условие, че и двамата вече са починали, дълбоко се съмнявам в благоприятен изход за него на такова дело.
Аватар
Standbay
Потребител
 
Мнения: 568
Регистриран на: 27 Авг 2008, 21:46

Re: моля Ви помогнете ми

Мнениеот kostadinka_41 » 07 Юли 2009, 18:01

много ви благодаря все пак има светлина в тунела.Със сестра ми сме с равни дялове приживе баща ми не е прехвърлял нищо, аз и нямам за цел да ощетявам сестра си това чее психично болна не я праве не човек.
kostadinka_41
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 05 Юли 2009, 09:20


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron