начало

Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1 Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1

договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка

Мнениеот M_Schumacher » 03 Дек 2008, 14:38

Имам договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка с нотариален акт. Три годни след смъртта на наследодателя аз напускам имота, поради важни обстоятелстжа, след което ангажирам мои роднини /брат и сестра/ да доизпълнят договора за който съм поел ангажимент. Наследодателя през това време /вероятно подтикнат от своите племеници, защото той не е оставил низходящи/ прекратява договора без мое съгласие, вероятно заради страха, че ако разбера ще оттегля моите роднини да го гледат и издържат. Той умира през 2002г. в присъствието на моята сестра. Неговите роднини дори не се появяват на погребението и не поемат никакви разходи по това. След смъртта на наследодателя, моята сестра продължава да обитава имота. Преди няколко дни наследниците по закон на наследодателя подават молба в полицията, да им съдействат и да изгонят обитателите от наследственият им имот, за да могат да се разпореждат с него.
Въпросите са ми
1. Мога ли да запазя имота след като дори свитетели твърдят, че наследодателя
не е останал не човек да го гледа и издържа?
2. От датата на договора са минали 12г. Мога ли да подам молба за придобиване по давност?
3. Ако се окаже, че законните наследници наследят имота, мога ли да имам претенции за подобренията, които съм направил през това време на имота, включително данъците, които съм внасял през този период?
Благодаря ви предварително
M_Schumacher
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Ное 2007, 19:21

Re: договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка

Мнениеот milletti » 03 Дек 2008, 15:03

M_Schumacher написа:Имам договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка с нотариален акт. Три годни след смъртта на наследодателя аз напускам имота, поради важни обстоятелстжа, след което ангажирам мои роднини /брат и сестра/ да доизпълнят договора за който съм поел ангажимент.


Аз не разбрах как гледате и издържате починал преди три години...наследодател. То и други работи не разбрах, ама...подробности.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител
 
Мнения: 483
Регистриран на: 27 Окт 2006, 09:16
Местоположение: София

Re: договор за прехвърляне срещу гледане и издръжка

Мнениеот M_Schumacher » 03 Дек 2008, 15:13

три години преди смъртта, мисля че се и подразбира :)
M_Schumacher
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 14 Ное 2007, 19:21


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron