начало

Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1 Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот scorpiox » 11 Ное 2008, 20:15

Здравейте, искам да помоля за малко помощ във връзка със следния проблем:
Преди 25 години баба ми прехвърля на майка ми апартамент срещу издръжка и гледане, няколко години след това те развалят договора(фиктивно) поради неизпълнение, защото майка ми е искала да закупи друг апартамент, а по онова време не е можела да има два. След покупката, те отново правят прехвърлянето, тоест баба ми отново прехвърля апартамента на майка ми. 15 години по-късно, баба ми почива, но братът на майка ми има претенции за апартамента. След точно 5 години без 10 дни(срокът на давност е 5 години), той завежда иск за разваляне на договора за издръжка и гледане, като прилага документите от първото разваляне, и претендира че майка ми не е изпълнявала задължението си, което категорично е неистина. Няколко седмици след иска, съдийката по делото добавя и баща ми към исковата молба, като съпруг, но това е вече извън срока на давност, след 5те години. Въпросът ми е - може ли да се обяви искът за недействителен, след като не е спазен срока на давност за съпруга.
Ще съм много признателен на всякаква информация по темата. Благодя Ви!
scorpiox
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Ное 2008, 20:04

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот scorpiox » 25 Ное 2008, 14:12

Адвокатът ни смята че има основание да се спре процесът, но аз просто питам за съвет, тъй като не съм компетентен в тази област. За съжаление, тук не срещнах хора, които да имат желание да помогнат, което е разбираемо, все пак тези услуги се заплащат. Благодаря все пак.
scorpiox
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Ное 2008, 20:04

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот octavia » 25 Ное 2008, 14:29

Ами щом адвокатът Ви така мисли, значи му вярвайте, затова сте го наели. Не разбирам за каква "помощ" питате, ако имате адвокат.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител
 
Мнения: 89
Регистриран на: 23 Юли 2007, 10:51
Местоположение: София

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот scorpiox » 25 Ное 2008, 16:53

питам, защото адвокатът ни не знае дали може да се позове да тази част от закона, колебае се дали ще има смисъл от това...?
scorpiox
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Ное 2008, 20:04


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron