начало

Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1 Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1

съпруг продава на съпругата си срещу издръжка и гледане

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


съпруг продава на съпругата си срещу издръжка и гледане

Мнениеот гост » 14 Окт 2005, 21:09

Моля помогнете! Иван през 1967г се жени за Станка, която от първия си брак има дъщеря. Преди брака си Иван притежава единстрено къща с двор. През 1972г съпруга продава на жена си срещу 1000лв и срещу задължение тя да се грижи за издръжката му докато е жив, изразено в подспон, храна и грижи при болест, като продавача си запазва правото на ползване на имота, а купувачката няма право да го прехвърля на друг до смърта на продавача.
През януари 2003 съпругата умира, и дъщеря и подава декларация с която заявява ,че е собственик на основание наследство по зкакон като представя в данъчна служба фалшиво удостоверение за наследници в което като наследници на Станка е отразено само името на дъщеря и Гина. Към днешен момент в данъчното като титуляр на имота се води само Гина дъщерята на Станка. През 2004г съпруга Иван умира, потънал в мизерия без ток, без вода, хранен от време на време от негов далечен браторчед. Тока и водата са били спрени от инкасаторите по молба на наследничката Гина в качестбото си на собственик. С две думи Гина не е полагана необходимите грижи за стареца Иван. Наследник на Иван по удостоверение за наследнци е сестра му която в момента има имушествени претенции като настледник на брат си. КАКЪВ НАСЛЕДСТВЕН ДЯЛ ПОЛУЧАВА СЕСТРАТА И МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОСПОРВА , ЧЕ НАСЛЕДНИЧКАТА НА СТАНКА-ДЪЩЕРЯ И НЕ Е ПОЛАГАЛА НИКАКВИ ГРИЖИ, ДОРИ С УМИСЪЛ Е СПРЯЛА ТОКА И ВОДАТА ЗА ДА НЕ ПОЛУЧИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КАТО НОВ СОБСТВЕНИК ? След като умира съпръгата не би ли стедвало съпруга да я наследи и то с по-голям дял от нейната дъщеря ?
гост
 

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 13:59

ДОГОВОРА МЕЖДУ СЪПРУЗИ ЗА ИЗДРЪЖКА И ГЛЕДАНЕ Е НИЩОЖЕН. Издръжката и гледането са част от смисъла на брака - вижте СК. Искайте унищожаването му по съдебен ред. Дъщерята е от предходен брак. Майка й е умряла преди съпруга си следователно не може да има дял от къщата. Съвсем друго щеше да бъде ако съпругът е умрял преди майката.Единствен наследник - сестрата.
Гост
 

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 14:09

грешка - не унищожаване, а нищожност на договора по ЗЗД
Гост
 


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron