начало

Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1 Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1

съпруг продава на съпругата си срещу издръжка и гледане

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


съпруг продава на съпругата си срещу издръжка и гледане

Мнениеот гост » 14 Окт 2005, 21:01

Моля помогнете! Иван през 1967г се жени за Станка, която от първия си брак има дъщеря. Преди брака си Иван притежава единстрено къща с двор. През 1972г съпруга продава на жена си срещу 1000лв и срещу задължение тя да се грижи за издръжката му докато е жив, изразено в подспон, храна и грижи при болест, като продавача си запазва правото на ползване на имота, а купувачката няма право да го прехвърля на друг до смърта на продавача.
През януари 2003 съпругата умира, и дъщеря и подава декларация с която заявява ,че е собственик на основание наследство по зкакон като представя в данъчна служба фалшиво удостоверение за наследници в което като наследници на Станка е отразено само името на дъщеря и Гина. Към днешен момент в данъчното като титуляр на имота се води само Гина дъщерята на Станка. През 2004г съпруга Иван умира, потънал в мизерия без ток, без вода, хранен от време на време от негов далечен браторчед. Тока и водата са били спрени от инкасаторите по молба на наследничката Гина в качестбото си на собственик. С две думи Гина не е полагана необходимите грижи за стареца Иван. Наследник на Иван по удостоверение за наследнци е сестра му която в момента има имушествени претенции като настледник на брат си. КАКЪВ НАСЛЕДСТВЕН ДЯЛ ПОЛУЧАВА СЕСТРАТА И МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОСПОРВА , ЧЕ НАСЛЕДНИЧКАТА НА СТАНКА-ДЪЩЕРЯ И НЕ Е ПОЛАГАЛА НИКАКВИ ГРИЖИ, ДОРИ С УМИСЪЛ Е СПРЯЛА ТОКА И ВОДАТА ЗА ДА НЕ ПОЛУЧИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КАТО НОВ СОБСТВЕНИК ?
гост
 

Мнениеот гост » 15 Окт 2005, 01:04

Независимо ,че съпругът е продал на съпругата си Станка след смърта и той наследява дял от 3/4 от наследствената маса. А дъщерята 1/3.
гост
 

Мнениеот kontrol » 17 Окт 2005, 01:09

гост написа:Независимо ,че съпругът е продал на съпругата си Станка след смърта и той наследява дял от 3/4 от наследствената маса. А дъщерята 1/3.

3/4 + 1/3 = 9/12 + 4/12 = 13/12 = 1 и 1/12

Сори, че не прочетох въпроса.
kontrol
Активен потребител
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 05 Сеп 2005, 15:49

Мнениеот Гост » 21 Окт 2005, 14:06

КОЛЕГИ КЪДЕ СТЕ УЧИЛИ ПРАВО БЕ . НЕ ОБЪРКВАЙТЕ ЧОВЕКА КАТО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ. И ДА СЕ ПРИЕМЕ ДОГОВОРА ЗА ВАЛИДЕН СЪПРУГАТА Е ОСТАВИЛА ДВАМА НАСЛЕДНИЦИ, КОИТО ИМАТ РАВЕН ДЯЛ. СЛЕД КАТО СЪПРУГЪТ Е ПРЕХВЪРЛИЛ ИМОТА ТОЙ ВЕЧЕ Е ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ. ТОЗИ ДОГОВОР Е ЛИЧЕН СКЛЮЧЕН С ОГЛЕД ЛИЧНОСТТА И ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЕДНАТА СТРАНА Е ПОЧИНАЛА ДОГОВОРА ЩЕ СЕ РАЗВАЛИ ПО ПРАВО, ОСВЕН АКО СЪПРУГЪТ И ДЪЩЕРЯТА НЕ СКЛЮЧАТ НОВ ДОГОВОР.
Гост
 


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron