начало

Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент Изборът на нов ИВСС остава за следващия парламент

ПОМОЩ!!! НЕКОРЕКТНА ФИРМА ДОМОУПРАВИТЕЛ

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


ПОМОЩ!!! НЕКОРЕКТНА ФИРМА ДОМОУПРАВИТЕЛ

Мнениеот karamaz20 » 26 Ное 2020, 16:00

Фирма за управление на етажна собственост, неупълномощена по надлежния ред от собственици (не показват пълномощно),свиква Общо събрание от нейно име (но по молба на собственици). На събранието не става ясно събраха ли кворум да ги изберем за домоуправител (казаха, че ще посочат в протокола), но - не са т.к бяхме малко хора и лесно мога да ги изчисля. Въпреки това, касата и книгата с имената на всички собственици, тел. и т.н са и предадени още преди събранието - няма отчет за това. Държат близо 1000 лв. събрани средства за фонд ремонт без дори да са избрани с кворум за домоуправител.Не дават да подпишем протокола по време на събранието т.к трябвал да се оформи, не го представят в седем дневен срок, но започват да събират такси от обитателите.
Кого мога да сезирам относно:
1. Некоректно отношение от страна на фирмата за управление на етажна собственост. Не трябва ли да има протокол, той да се регистрира в Общината и тогава, ако никой не възрази да имат право да представляват собствениците и да събират пари.
2. Не е ли нарушение на Закона за личните данни-фирмата без да е избрана с кворум на събранието получава лични данни: Имена, телефони, номера на апартаменти, направени разходи през годините и т.н. Кого мога да сезирам за това и как?
3. Тези фирми членуват ли в някакви съюзи, които да сезирам т.к те се държат некоректно и спрямо своите конкуренти и развалят имиджа на този бранш?
4. Носят ли отговорност собствениците предали касата и касовата книга на фирма, с която кооперацията няма нищо общо. Предадени са преди да се свика събранието, а самите собственици не са били избирани за домоуправители на кооперацията.
karamaz20
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Ное 2020, 15:12

Re: ПОМОЩ!!! НЕКОРЕКТНА ФИРМА ДОМОУПРАВИТЕЛ

Мнениеот jhoro » 26 Ное 2020, 19:34

Здравейте! Въпросите са съвсем нормални, но не са за форум. Тук ще получите само думи.
На други места трябва да се обърнете - Прокуратура, Съд, КЗЛД ...
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2036
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: ПОМОЩ!!! НЕКОРЕКТНА ФИРМА ДОМОУПРАВИТЕЛ

Мнениеот karamaz20 » 09 Дек 2020, 00:09

Благодаря за отговора!
А къде трябва да обжалвам решението от събранието?. Пред фирмата за управление на етажна собственост или направо в съда?
А какво се случва ако никой не ни предостави протокол. Вече 30 дни минаха от събранието, а никой не показва какво е решено и колко хора са били на събранието?
Накрая очаквам да кажат, че срокът за обжалване е минал.
karamaz20
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Ное 2020, 15:12

Re: ПОМОЩ!!! НЕКОРЕКТНА ФИРМА ДОМОУПРАВИТЕЛ

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Дек 2020, 01:07

Като гледам то - почти 90 % са нарушени правилата - сега не мога да кажа конкретно, оспорвал съм Решения на Общо събрание, в съда ги отменят - това е най-лесното - трябва да имате предвид, че влошавате отношения - но - както гледам, те са влошени.

Икономически - ако е поносима таксата има на месец/година - по-добре да си вършат работата, горе-долу около 200 лева е нормално на година.

Сега, те искат да правят ремонти, които понякога са скъпи, изобщо Професионалните управители са малко активни в повече, но - ако не са скъпи разходите - освобождават от отговорност самите живущи - от битови проблеми един вид, но - доколкото са частна фирма - едва ли ще щадят живущите.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4942
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron