начало

От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури

ПРОБЛЕМ с космите на кучето ми по изтривалката на съседите

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


ПРОБЛЕМ с космите на кучето ми по изтривалката на съседите

Мнениеот susananew » 10 Юли 2020, 18:31

Здравейте!
Бих искала да споделя един казус с Вас и МОЛЯ, ако може да ми се даде съвет какво и как да направя и да постъпя и тн., за да не стигам до скандалите които вече ме изкарват извън кожата ми.
Кучето ми е 35кг и е космато, да !
Аз не съм конфликтна личност, но вече малко ми кипва. Наистина искам да знам ако аз греша къде греша и какво да направя или ако съседите грешат да знам с какво и да разреша този казус.

Живея в жилищен блок с 3 апартамента на етаж. От към стълбите съм и съседите с проблемната изтривалка са в средата.

Преди време имаха изтривалка и тя започна да е много точно пред нашата врата, реших че е случайност. Върнах я пред вратата им, Тяхна си е. Аз ако исках щях да си сложа изтривалка. Така няколко пъти и ги попитах, отговорът беше "жена ми я слага" и защо?! Нещо кучето ми, не помня.. Накрая се нервирах и я изхвърли майка ми. Никой, нищо не каза.. Така няколко месеца нямаха изтривалка до преди няколко дни. Бам - изтривалкааа.. :roll: И преди 3 дни в 8:20 ч сутринта се будя от някакъв скандал на вратата и гледам тъпо, майка ми и съседката се карат.. Майка ми да не пушела на балкона?! А къде??? В куридора ли или аз нещо не включих сънена??? И ако можело да им чистя изтривалката от космите на кучето ми?! Изгледах още по тъпо.. Помолих майка ми да се прибере и да спре да вика и тя и за творих вратата под носа на съседката. След 2 дни се изля проливен дъжд в София и съседа, мъжа на същата веднага звъни в нас баща ми да му съдейства и тн., защото протекло у тях.. Днес срещам въпросния съсед, който мислех за по разумен човек от съпругата му и седна да ме моли да им чистя тяхната изтривалка от моето куче.. "аз ако исках куче щях да си взема. Космите на кучето ти влизат в нас." ?! Интересно как влизат в тях.. НО..
Нека обясня как става това.. Прибират се и се събуват преди изтривалката, стъпват боси на изтривалката и влизат вътре боси и обувките в ръчичка вкарват вътре.. Добре това е техния начин.
Аз лично мисля, че изтривалката е да си изтриеш обувките и да влезнеш в къщи и да се събуеш.. Ако бъркам поправете ме. И все пак ок, уважавам това тяхно решение и начин и тн. НО редно ли е аз да им чистя изтривалката от космите на кучето ми.
Плащам на входа 2 лв за кучето ми което е такса за всеки който има куче, за асансьор и чистачка.
Тази изтривалка е тяхна. Аз ли съм длъжна да им я чистя?
Да, площадката пред апартаментите ни при асансьора се води общи части, но тук съм объркана. МОЛЯ дайте ми мненията си. Какво да направя и как да постъпя.
МОЛЯ и ако има юрист който да ме посъветва какво да правя правно тъй като ме заплашиха със жалби в общината. Освен това всичко това вече е тормоз за мен постоянно да ми се говори да им чистя изтивалката. И да ми се говори на тон. Имам съмнение, че тук нещата опират в личен мотив. Все нещо им пречи.. Майка да не пуши на балкона. Те може да държат асансьора 15 мин докато жената си намери ключа, чантата, обувките и темподобни сутрин и никой не може да ползва асансьора и според майка ми всичко е започнало като един ден майка ми е казала на децата и да пуснат асансьора да слезе,ч е бърза за работа и не може да я чака.. Сега трябва да им чистя космите на кучето ми от тяхната изтривалка.. Не знам, но как над 30 г с всички съседи бях ок и от както тези се намърдаха до нас стана ужас.. С някакви глупости се дрънкаме и това е излишно според мен. Излишни нерви. Тези нерви са ми здравето! Както моето така и на родителите ми, а те са възрастни.. Малко ми е да слушам на тази същата г-жа крясъците по малките и още деца с реплики "змио мръсна ще ти откъсна главата"..
Вместо да ме поздравят с едно "здрасти", като аз правя и да са ми мили и драги те директно "да те помоля да си чистиш космите на кучето ти".. :shock: а космите на дъщеря им от главата??? Или солетите от малките дето са по земята??? Защо да издребнявам до тези глупости?
Просто това ми дойде малко в повече и моля за съдействие, какво точно да направя?!
Освен, че плащам за кучето си на входа, в общината не съм го регистрирала. Кастрирано е и не знам дали е задължително да го регистрирам?
БЛАГОДАРЯ Ви за отделеното време и внимание!
susananew
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Юли 2020, 18:00

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron