Страница 1 от 1

проблем с паркирането в двора адвокат

МнениеПубликувано на: 29 Юни 2020, 14:41
от georgi1234
Здравейте имам проблем със съседите относно паркирането в двора,и съм рещил да си търся правата по съдебен ред към коя институция да се обърна какъв адвокат да търся и т.н.Ще копна своя стара публикация за да се ориантирате за какво става въпрос..........
Здравейте имам следния проблем.Закупих апартамент в блок на 4 етажа,дворното място е около 500 кв. м от които има отстъпено право на строеж на предприемача 200 кв.мЦелия парцел по нотариален акт се води на мен и още един съсобственик.Останалите 300 кв.м се намират зад блока като достъпът е по уличка около 3 метра широка и 10 дълга, която също е в моя парцел но входът на блока е във въпросната уличка.Имам проблем с комшиите защото постоянно паркират във въпросната уличка и аз не мога да си изкарам или вкарам колата и също имат претенции за 3 метра междублоково пространство.Та въпрост ми е някой може ли да се изкаже по темата кои какви права има защото разправиите не спират!

Re: проблем с паркирането в двора адвокат

МнениеПубликувано на: 13 Юли 2020, 22:05
от wladi
Този блок ми заприлича на ЕС (при 4 ет.ще са повече от 3 бр. сам.Обекти).
Това закупуване на апартамент, заприличва на отстъпване право на строеж с/у обезщетение апартамент при запазване правото на собственост в/у незастроената част от земята (300 м2 отзад).
Вариант І - Решение на общо събрание на ЕС начина на ползване на ивицата с шир.3 м пред входа;
Вариант ІІ - монтирайте бариера и продавайте ползване на паркоместа, ако сте сигурен във собствеността на земята;