начало

Извънредното заседание на парламента не се състоя Извънредното заседание на парламента не се състоя

Трудности в ЕС заради агресия, нападки и други

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Трудности в ЕС заради агресия, нападки и други

Мнениеот budna_grazhdanka » 04 Юни 2019, 21:41

Здравейте,

За да не създавам твърде много теми ще обясня няколкото казуса, с които се сблъсквам като управител на ЕС. Бих желала да ви помоля не за правна консултация, а за съвет към коя институция и/или вид адвокат да се обърна. Ще номерирам казусите, за да е удобно при желание от Ваша страна до посочите номера на казуса при даване на съвет и/или информация. Там където можем да се възползваме от институциите с подаване на заявления/молби/сигнали е за предпочитане пред водене на дела.

С няколко думи бих желала да направя въведение. Управител съм от няколко години, като до този момент се оказва, че не се е спазвал ЗУЕС, което не ме учудва. При опити от страна на УС да въведе някакъв ред и да се спазва закона се стигна до публични нападки, заплахи, откази да се заплащат такси и други проблеми.

Ето част от нашите казуси:

1. Публични нападки от страна на съсед - господинът поставя на видно място писма до мен вместо да се обръща лично. Целите вероятно са злепоставяне. Тези публични изяви, освен, че са обидни, са и подронващи авторитета ми и насторйват собствениците срещу мен. Въпреки че УС се състои по 3-ма членове, както е по закон, нападките са винаги и само към мен. На всички тези публични изяви съм направила снимки.
Към кой да се обърна - адвокат, може би? Полицията може ли да помогне, ако предположим, че това е тормоз и унижение.

2. Наш съсед си позволява да подава сигнали до институциите от името на всички живущи. Тъй като не съм юрист, може би тълкуванието ми е неправилно, но за мен това е изземане на правата на живущите, тяхното мнение, както и нарушаване на конституционните ни права. В сигнала/жалбата, за която съм уведомена от една от институциите, става ясно, че е подадена от всички, а след мое проучване, нито един от собствениците, с които разговарях (около 5-6) не беше запознат с това, че жалба е подавана и за нейното съдържание. Не е редно, едно лице да взема решения вместо всички и да ги лишава от правото им на мнение и избор.
Към коя институция да подам сигнала за случилото се?

3. При посещение от моя страна в районното кметство за проверка на регистрация на предишен УС през Февруари 2014, установих, че подписите на присъстващите на "проведено" ОС са фалшифицирани. Районният кмет отказа да предостави препис от протокола под предтекст, че копие от проведено ОС на ЕС се съхранява от УС на ЕС. Тъй като протокола, който видях в кметството е в оригинал, се опасявам, че същият вече може да е унищожен. Основният проблем не е фалшификацията на подписите, колкото сумите, които не са били внасяни в касата именно от членовете на УС (2-ма от 3-ма), контролния съвет и техни роднини. Системното нарушение на ЗУЕС е довело до липсващи над 1000 лв, които не са взети от касата, а такива, които никога не са били вписвани за събиране.
Освен жалба до Прокуратурата за подправените подписи, мога ли да подам и сугнал за финансови злоупотреби? Злоупотребите с пари (умишленото им несъбиране и/или опрощаване) счита ли се за престъпление? Или трябва да се обърна към Финансова Полиция само?

4. Агресия по време на ОС - имаме случаи на заплахи от съседа от казус 1, за удари по главата със ЗУЕС отправени към мен. Свидетели много, но няма да потвърдят. Случаят е вписан и в протокола на ОС, но нямаше протоколчик, т.е аз играех и тази роля. Има аудио запис, но не вярвам да свърши работа. В друго ОС, същият този човек, заплаши наш съсед, че ще го "центрира между веждите". Съседът отказа да подаде жалба в Районното Управление на МВР, въпреки уверението от моя страна, че ще свидетелствам.
Трябва ли да звъним на 112 при всяко ОС? Т.е. само това ли е решението?

5. В стремежа си да ме изложи пред съседите, отново господина от казус 1, пусна аудио запис на телефонен разговор с платен домоуправител, който твърди, че е прекратил договора си с нас заради "ненормално" поведение от моя страна. Наложи се да прочета пред ОС цялата кореспонденция по електронна поща, за да уверя съседите, че няма нищо ненормално в това да поискаме оригиналите на документите за проверка, особено след намерени грешки. Законно или не, имам видеозапис на господина и пускането на записът от телефонният разговор.
Какъв адвокат ми е необходим за консултация по повод на правата ми в този случай?

Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват на молбата ми за съвет/помощ :) За съжаление съм от хората, които биха желали да се борят с несправедливостта и неспазването на законите, но установявам, че сме малцина. А още по-жалкото в случая е, че институциите не са на наша страна и дори при подаване на сигнали и заявления в повечето случаи по подходящ начин казват "оправяйте се".
budna_grazhdanka
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Юни 2019, 20:36

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron