начало

Министрите Нено Димов и Петя Аврамова носят вина за водната криза в Перник Министрите Нено Димов и Петя Аврамова носят вина за водната криза в Перник

ОБЩО СЪБРАНИЕ

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот tochotocho » 28 Апр 2019, 18:21

Сграда на Слънчев бряг- етажна собственост. Част от собствениците са руско говорящи ,да кажем че са РОССИЯНЦИ. Аз съм българин, намираме се в България, констит. език е българския!. и Започва събранието.Общо събрание. Избрали за водещ РУСИЯНИН. И той си говори на МАЙЧИНИЯ език. Другите РУСИЯНИ също на някакъв русиянски език . казаха че е руски. Обърнах внимание да се води събранието на български и съответните русиянци да се изразяват на български, иначе не разбирам какво говорят. Или да се вземе за тяхна сметка заклет преводач! Не се получи и напуснах събранието, получих протокол на руски. Обжалвам пред РС Несебър, но ми казаха, че това било практика и да не очаквам положителен за мен резултат !
имам имот във Франция. Там на Общото събрание- само на френски: и франсетата и арабите и руснаците! Никой не те еб.ва да си говориш на майчиния български език!
Не е ли време да се самоуважаваме !
И малко извън темата- нацепиха Македония СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ , а къде е ЮЖНА и до къде се простира! А ЗАПАДНА , ИЗТОЧНА ! А нашата БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ,къде е ?
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 265
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот ivanov_p » 29 Апр 2019, 07:41

Съдът в Несебър работи по свои ГПК и НПК, там действаш предпазливо.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3227
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот tochotocho » 01 Май 2019, 20:04

Съветът е полезен, но ми прилича на "мирна главица, сабя не сече " Та нали Р.България е единна държава и СЪДЪТ в НЕСЕБЪР и ДРУГАДЕ се ръководи и решава нещата по единно законодателство! Може и по свое виждане , но трябва да се обоснове! Иначе живеем в порнография. Представете си, че считам себе си за МАКЕДОНЕЦ и при явяване в съда си говоря на майчиния македонски език! Хайде влезте в ролята на баба Ванга. Какво ще се случи. ?
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 265
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: ОБЩО СЪБРАНИЕ

Мнениеот trando58 » 09 Май 2019, 07:03

На какъв език да се води събранието е малко спорно, все пак това е частна инициатива и не вярвам някъде да може да има законово тълкование,иначе е логично да се наеме преводач от тези които са под 50% Но според мен, протоколът от ОС на ЕС задължително трябва да е написан на български, защото той се явява официален документ, който би бил представителен при различни случаи и пред различни инстанции, а превод от него,може да има на каквито си иска езици.
trando58
Потребител
 
Мнения: 441
Регистриран на: 16 Юли 2009, 15:25


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron