начало

Юридическият факултет на Пловдивския университет организира Ден на отворените врати в петък Юридическият факултет на Пловдивския университет организира Ден на отворените врати в петък

Изясняване собствеността на площ/помещение

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Изясняване собствеността на площ/помещение

Мнениеот metadream » 28 Яну 2019, 22:57

Здравейте,

Имам следния казус и ще се радвам на съвет/насока.

Живея в жилищен блок, който има подземен паркинг. Всички парко места се водят като отделни единици, аз съм собственик на едно такова. Освен парко местата (с нормален, адекватен размер за парко места) има и няколко площи, които са по-малки от парко място (кола не може да се събере), но пак имат някакви обозначения по стената (предполагам датиращи още от времето на строежа). Близо до парко мястото ми има такава площ (предполагам около 5-6кв.м) и тя седи празна от години. Желанието ми е да стана собственик на тази площ за да мога да я ползвам (или да я обезопася и да държа нещо вътре или да паркирам мотор).
Предполагам сценариите са два:
1) Това е отделна единица, както са и парко местата, нечия собственост. Ако е така - как мога да установя собственика и да говоря с него за откупуване (предполагам ще има интерес, т.к. от години това е боклучарник)
2) Това е част от общите части на сградата. Ако е така, т.к. определено не е необходима за ползването на каквоти и да било, има ли механизъм ч/з който законово да мога да стана собственик?

Основния ми въпрос е как мога да разбера дали 1) или 2) е ситуацията в моя случай?
metadream
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 14 Ное 2013, 00:09

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron