начало

Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС

неплащане на такса вход и фонд ремонти

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


неплащане на такса вход и фонд ремонти

Мнениеот plamenbg » 26 Фев 2018, 18:17

Здравейте,
Имам следния казус във входа, в който живея. Има човек, който от дълго време отказва да си плаща таксата за входа и фонд ремонти с предтекст, че няма пари. Доколкото знам лицето се води социално слабо. Апартамента, който обитава е собственост на майка му, която е починала. Въпросния човек има и брат, който също е починал(има двама наследника). Човекът, който живее в апартамента не е оправил документите така, че да се води собственик на имота.
Въпроса ми е в този случай имаме ли вариант да съдим лицето за неплатените такси? Ако не то той има ли право да живее във въпросния апартамент? Изобщо съществува ли правова възможност , която да го принуди да си плати?

Благодаря
plamenbg
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Фев 2018, 18:12

Re: неплащане на такса вход и фонд ремонти

Мнениеот plhome » 27 Фев 2018, 09:37

Можете да го "принудите" да си плати ако :
-въпросният човек фигурира в домовата книга
-имате надлежни документи за решенията на ОС по отношение на събираните средства, и тези решения не са в разрез със ЗУЕС
-имате съответните доказателства, че длъжникът е бил уведомяван за предстоящи събрания
-можете да удостоверите, че същият е бил уведомяван за взетите решения на ОС

...това е на прима виста...

Ако всичко Ви е изрядно, събирате ново събрание, по надлежния ред, на което вземате протоколирано решение за действията спрямо некоректния платец - сигнал в местната община/кметство или директно на дело.

Долу-горе е това.

Може да опитате да гласувате специални условия за плащане за човека, щом е социално слаб.Да заплаща по-малка сума за поддръжка, като остане цялата сума за "Фонд ремонт", както е според закона.
Все пак, добре е първо да опитате някакъв диалог.
Аватар
plhome
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 25 Яну 2018, 12:50

Re: неплащане на такса вход и фонд ремонти

Мнениеот tochotocho » 28 Фев 2018, 13:32

известно е ,че СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ се подпомагат от държавата. Аз лично препоръчвам също ОС, но може и с Решение на УС, при установяване на статут СОЦ.СЛАБ, да вземете решение за освобождаване от съответните такси предвидени в ЗУЕС и Правилника! Несъвършенство на закона! Напр. партерния етаж по Закон е освободен от разходите по асансьора! А соц.слабия ,за него Закона си мълчи. Защото много от законите са стари и със слаби преработки от соц.времето, когато НЯМАШЕ СОЦИАЛНО СЛАБИ! Всички бяха нахранени, напити, нямаше жадни! Работа, мижави заплати, на всекиму според труда, опашки за топъл типов хляб. боб, леща и т.н. с купони! ЕХ, че живот беше! "Който не работи, няма да яде" от Г.Димитров ,вожда и учителя на българския и македонския народ.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 330
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron