начало
Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото

Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата си

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата си

Мнениеот ivanivanov32 » 05 Окт 2017, 15:45

Здравейте,

В член 51 точка 7 от закона е записано:
„(7) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственици, ползватели и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат разходи за електрическа енергия, вода, отопление, почистване на общите части и абонаментно обслужване на асансьора за всяко животно в размер като за един обитател.“

Преди време на общо събрание на входа с гласуване (с мнозинство, а не единодушно) се реши че собствениците на кучета няма да плащат тази такса. В блока има 7 кучета и нито един собственик не желае да си плати за тях.

Въпросът ми е: има ли сила резултатът от гласуването на общо събрание да отмени точка от закона? Особено се интересувам за конкретният случай?

Благодаря предварително за отговорът.
ivanivanov32
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Окт 2017, 15:38

Re: Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата с

Мнениеот possitiv3 » 05 Окт 2017, 17:10

Ако е спазена процедурата по свикването на решение на общото събрание, взето е решение с предвидения в закона кворум, решението е оповестено по надлежния ред и не е обжалвано в предвидения в закона срок - да решението "отменя" точката от закона.
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител
 
Мнения: 125
Регистриран на: 15 Мар 2009, 16:03
Местоположение: Където работата ме закара

Re: Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата с

Мнениеот 11111111111 » 11 Окт 2017, 21:39

Интересно ми е как се е стигнало до взимането на това решение и мога да предположа - никой не е посмял да гласува против кучкарите от страх да им се противопостави! От една страна кучкарите са агресивни типове, действащи от позиция на силата точно, както и кучетата им, а от друга страна и да не нарушават отношенията си със съседи, защото не се знае какви времена ще дойдат. Затова хората са измислили тайното гласуване, което, разбира се, не е уредено в закона. Но може да се направи едно консултативно тайно и после едно явно и да се види разминаването в резултатите!

И ако се измисли как да се гласува не под заплаха, могат и да се приемат точки в правилника за пълна забрана на внасянето и отглеждането на кучета на територията на ЕС. Друг е въпросът кой ще налага изпълнението им. А най-добре е това да се заложи централно в примерните правилници като стандартна точка.
11111111111
Младши потребител
 
Мнения: 49
Регистриран на: 30 Апр 2016, 12:13

Re: Съседи не желаят да заплащат месечни такси за кучетата с

Мнениеот marineta » 21 Окт 2017, 09:59

Да така се измества точката на закона
marineta
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 09 Окт 2017, 08:07


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron