Страница 1 от 1

"Легално" общо събрание на ЕС

МнениеПубликувано на: 29 Авг 2017, 16:34
от timeforchocolate
Здравейте,

До сега не е имало легално събрание и протокол на ЕС. Решенията са взимани на бройка гласували, домоуправителя е ходил от врата на врата да пита кой как гласува.....
Скоро ще свикам събрание на ЕС. Възникват няколко въпроса.
Ще свикам събранието по чл.12 ал.5 (5) (Нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) "Общо събрание може да бъде свикано от всеки собственик или ползвател в неотложни случаи или когато е изминала повече от една година от последното проведено общо събрание."...обаче домовата книга е в стария домоуправител.
Как да разбера кой колко % ид.ч от ЕС има ?

Втория проблем е, че един от обектите в сградата не е бил вписан в домовата книга и собственика не намира документа си за собственост. Как да сметна идеалните части ?

Re: "Легално" общо събрание на ЕС

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2017, 18:12
от jhoro
timeforchocolate написа:1. Как да разбера кой колко % ид.ч от ЕС има ?
2. Втория проблем е, че един от обектите в сградата не е бил вписан в домовата книга и собственика не намира документа си за собственост. Как да сметна идеалните части ?

1. По същата процедура на досегашните ви гласувания - тръгвате от врата на врата и питате собствениците. Във всеки нотариален акт си пише и процента от идеалните части, който притежава съответния собственик.
2. При изгубен/липсващ НА - собственика отива с документ за самоличност в Агенцията по вписванията по местонахождението на имота. Там ще му издадат препис.

Пп. Добре е, да се уведоми писмено Нотариалната камара, за да се впише това в разпращания до всички нотариуси бюлетин. В случай на установена по-късно злоупотреба с вещни права официалното уведомление от собствениците за загубен нотариален акт може да се окаже от съществено значение.

Re: "Легално" общо събрание на ЕС

МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2017, 02:00
от barakuda
Яко. Всеки, който си затрие нотариалния акт, да пише до Нотариалната камара. Че да видят те...

Re: "Легално" общо събрание на ЕС

МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2017, 20:16
от lakavitsa
При изгубен/липсващ НА собственикът отива с док. за самоличност, ще отиде ако желае. Много е сложна процедурата, ако собственикът не желае да декларира тези ид. части или тяхното процентно число спрямо общите общите части. Просто не иска да ги обяви, не иска да участва с парични вноски, показва враждебност.