начало

ВМРО иска наказание за Методи Лалов, агитирал за партия ВМРО иска наказание за Методи Лалов, агитирал за партия

Oпасен котел на въглища?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Oпасен котел на въглища?

Мнениеот maetz » 12 Юли 2017, 15:34

Здравейте,

от години съседът ми има котел на въглища, който е разположен точно под една от нашите спални. Превърнал е една от стаите на приземния етаж в котелно, като няма нито пожароустойчива врата, като по мнение на специалист по отоплението- този комин, който ползва не е предвиден за толкова голям котел и от високата температура се уврежда. За малко един път да ни подпалят даже, но това е друга случка...
Най-лошото е,че в цялата стая над котелното постоянно се усеща миризма на въглища, по едно време зимата излизаше пушек директно през касите на вратите.Живот и здраве тази спалня ще става детска стая и няма да допусна да ми пуши вътре, а и предстои основен ремонт.
В друг форум прочетох,че е незаконно поставянето на котел под стая, в която се живее, изискват се пожароустойчиви врати, които се отварят навън и т.н.
Въпросът ми е има ли някакви наредби, които установяват реда за поставяне на такива котли в жилищни сгради и коя инстутция да извикам, за да проверят въпросния котел дали му е мястото там и дали всичко му е наред?Противопажарна безопасност, общината?
maetz
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 23 Апр 2012, 16:05

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron