Страница 1 от 1

Апартамент, превърнат в хотел БЕЗ съгласието на ЕС!

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2017, 20:45
от leksik
Съсед, собственик на апартамент в кооперацията ни без да го съгласува с ЕС е превърнал въпросния си имот в апартамент за нощувки към Booking.com.
В резултат- на територията на жилищната ни кооперация (която по принцип е с ограничен достъп-вратата се отваря с чип) често пребивават външни хора от всякакви раси! Те не се регистрират никъде и не разполагаме с никакви техни лични данни.
В ситуация на нарастващ тероризъм се чувстваме застрашени и в риск от тази несъгласувана с никой от съкооператорите хотелиерска дейност!
Известих за проблема професионалния ни домоуправител, но той не предприе нищо по случая!

ВЪПРОС:
Какво можем да направим; кого да сигнализираме и какво трябва да предприемем за преустановяването на тази дейност!?
Предварително Ви Благодаря за отговорите!

Re: Апартамент, превърнат в хотел БЕЗ съгласието на ЕС!

МнениеПубликувано на: 08 Юли 2017, 22:52
от ina53
Прочетете в Закон за туризма и Наредба за изискванията към местата за настаняване и заведенията за хранене
и развлечения и за реда за определяне на категория, отказ, понижаване, спиране на действието и прекратяване на категорията.
Ако апартаментът няма определена категория / най- вероятно от кмета на Общината, в която се намира/ и в данъчна служба по местонахождението му не са регистрирани договори за наем на същия, то следва да пуснете жалби в : ТД на НАП за укриване на данъци, Общината- за незаконна търговска дейност и в РПУ, във връзка със следното: Чл. 155. (2) Който предоставя систематически помещение на различни лица за полови сношения или за блудствени действия се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. / Ако случаят е такъв/.