Страница 1 от 1

Ползване на общи части

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2017, 20:21
от mariaarnaudova
Здравейте!

Питането ми касае ползването на общите площи.
Живеем в "семейна" кооперация. В тази кооперация живущи са баща ми и двамата му братя със семействата си. Имат по един етаж, по един фиксиран вече двор, по 2 стаи на тавана и две в мазето. Останалите части по двора/пътеки и мястото около тях/ са обща собственост. Майка им ползваше една отделна от всичко стая със санитарен възел и след смъртта и тя също остана обща собственост, т.е никой няма документ за нея като собственик.
Казусът е там, че един от тримата братя е решил, че тази стая е негова, защото "той бил около нея в края на дните и", заключил е стаята и не дава на другите да я ползват. По -голямата част от общите части по двора също ги е завзел.
Въпросът ми е как можем да търсим правата за тези общи части и стаята като съсобственици? Има ли някаква давност при условие, че той ги ползва вече повече от 10 години при положение, че няма документи.

Благодаря!

Re: Ползване на общи части

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2017, 20:36
от ivanov_p
Има значение, че ги ползва повече от 10 години, особено след като е заявил, че е негова. Ако наистина са минали 10 години нямате шанс за стаята, но за двора си търсете правата.