начало

Мария Попова получи втори мандат като председател на АССО Мария Попова получи втори мандат като председател на АССО

Подписка вместо общо събрание

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Подписка вместо общо събрание

Мнениеот vivito » 07 Дек 2016, 23:53

Здравейте, в нашия вход няма как да съберем всички собствениците на едно място и за да съберем необходимите подписи, сме издирвали всеки един по отделно в продължение на 10 дена. Има ли някакъв вариант това да се формирани като подписка за гласуване, а не събрание, за да го опишем в констативен протокол?
Аз лично в ЗУЕС не видях друго освен събрание, но начина на неговото свикване и протичане, за нас лично е невъзможен.
Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.
vivito
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 22 Апр 2013, 23:58

Re: Подписка вместо общо събрание

Мнениеот lakavitsa » 09 Дек 2016, 18:41

Пробвали сме и ние тоя номер. Поначало ЗУЕС не дава много обяснение къде да се съберат собств. на ЕС. при общи събрания, а да не говорим за случаите, когато има и по-малка чуваемост, главно поради напреднала възраст, петимност да погледнат към някое съобщение за ОС. Ако минете 2 пъти през всички апартаменти, ако са много, разпределяте ги между членовете на УС, като първия път им споменете, че действително има съобщение за ОС. И след седмица минавате и ги питате с Да или Не, дали са съгласни. И подпис с името, поне първото. Да си личи че той се е подписал, а не някой изтънчен мошеник. И накрая протокол, подписан от чл. на УС. Нямам претенции за пълен успех, но е сработвало при мен. Особено при неотложен ремонт.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 658
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00

Re: Подписка вместо общо събрание

Мнениеот vivito » 10 Дек 2016, 18:57

Мерси, при нас е нещо подобно на неотложен ремонт, но става дума за комин, който одимява 5 апартамента (дима излиза през стени,, контакти..), а се ползва само от 2-ма собственика, които не искат да се занимават с ремонт, коминочистач... и най-нагло казват, че ще димят.
Нашата подписка е да се запуши комина и да се спре ползването му, а ЗУЕС пише, че ОС може да взема решения за: "използване на общите части на сградата и прилежащата й площ при възникнали спорове, както и за спазване на вътрешния ред и санитарно-хигиенните норми", както и проблема спада към Неотложен случай.
Но сега, когато вече имаме подписи, потърпевшите са прекалено съвестни и ги е страх да запушат комина, а вчера една жена, която пали печка се качи на покрива и счупи комина, ей така защото й кефнало. Обадих се 2 пъти на 112 и след 1 час чакане, дойде спор, нищо не направи и после ми казаха, че питали някой и той им казал, че сме нямали право да запушваме комина. Всеки пита някой, никой нищо не чете и нищо не знае. Имам чувството, че живея в дивия запад.
Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.
vivito
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 22 Апр 2013, 23:58

Re: Подписка вместо общо събрание

Мнениеот teogeo » 11 Дек 2016, 00:40

Може, може. Я, вижте новия ЗУЕС какъв е "разкошен" в това отношение :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1409
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28
Местоположение: Lovech,Ruse,Sevlievo


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron