начало

Митьо Очите и Миню Стайков превърнали болничната си стая в хранителен склад и аптека Митьо Очите и Миню Стайков превърнали болничната си стая в хранителен склад и аптека

Подписка вместо общо събрание

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Подписка вместо общо събрание

Мнениеот vivito » 07 Дек 2016, 23:53

Здравейте, в нашия вход няма как да съберем всички собствениците на едно място и за да съберем необходимите подписи, сме издирвали всеки един по отделно в продължение на 10 дена. Има ли някакъв вариант това да се формирани като подписка за гласуване, а не събрание, за да го опишем в констативен протокол?
Аз лично в ЗУЕС не видях друго освен събрание, но начина на неговото свикване и протичане, за нас лично е невъзможен.
Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.
vivito
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 22 Апр 2013, 23:58

Re: Подписка вместо общо събрание

Мнениеот lakavitsa » 09 Дек 2016, 18:41

Пробвали сме и ние тоя номер. Поначало ЗУЕС не дава много обяснение къде да се съберат собств. на ЕС. при общи събрания, а да не говорим за случаите, когато има и по-малка чуваемост, главно поради напреднала възраст, петимност да погледнат към някое съобщение за ОС. Ако минете 2 пъти през всички апартаменти, ако са много, разпределяте ги между членовете на УС, като първия път им споменете, че действително има съобщение за ОС. И след седмица минавате и ги питате с Да или Не, дали са съгласни. И подпис с името, поне първото. Да си личи че той се е подписал, а не някой изтънчен мошеник. И накрая протокол, подписан от чл. на УС. Нямам претенции за пълен успех, но е сработвало при мен. Особено при неотложен ремонт.
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 658
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00

Re: Подписка вместо общо събрание

Мнениеот vivito » 10 Дек 2016, 18:57

Мерси, при нас е нещо подобно на неотложен ремонт, но става дума за комин, който одимява 5 апартамента (дима излиза през стени,, контакти..), а се ползва само от 2-ма собственика, които не искат да се занимават с ремонт, коминочистач... и най-нагло казват, че ще димят.
Нашата подписка е да се запуши комина и да се спре ползването му, а ЗУЕС пише, че ОС може да взема решения за: "използване на общите части на сградата и прилежащата й площ при възникнали спорове, както и за спазване на вътрешния ред и санитарно-хигиенните норми", както и проблема спада към Неотложен случай.
Но сега, когато вече имаме подписи, потърпевшите са прекалено съвестни и ги е страх да запушат комина, а вчера една жена, която пали печка се качи на покрива и счупи комина, ей така защото й кефнало. Обадих се 2 пъти на 112 и след 1 час чакане, дойде спор, нищо не направи и после ми казаха, че питали някой и той им казал, че сме нямали право да запушваме комина. Всеки пита някой, никой нищо не чете и нищо не знае. Имам чувството, че живея в дивия запад.
Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си.
vivito
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 22 Апр 2013, 23:58

Re: Подписка вместо общо събрание

Мнениеот teogeo » 11 Дек 2016, 00:40

Може, може. Я, вижте новия ЗУЕС какъв е "разкошен" в това отношение :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1409
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28
Местоположение: Lovech,Ruse,Sevlievo


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron