начало

Експерти ще установяват как Столичната община се е борила с мръсния въздух Експерти ще установяват как Столичната община се е борила с мръсния въздух

Домоуправителят бяга от отговорност

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Домоуправителят бяга от отговорност

Мнениеот jabberwocky » 01 Дек 2016, 19:55

Здравейте!

Ситуацията е следната:

Жилищна кооперация е регистрирана и се управлява по ЗУЕТ. Поврежда се асансьорът. Домоуправителят (съсед) уж започва организация на дейности за отстраняване на повредата, правят се няколко общи събрания по въпроса, но в края на краищата, на последното общо събрание заявява, че повече не желае да се занимава със създалата се ситуация и се отказва от това да бъде домоуправител.

ОС отказва да го освободи под претекст, че изисква да си изпълни задълженията докрай по отстраняване на повредата на асансьора.

Въпреки това, домоуправителят бяга от отговорност, като престава да си изпълнява текущите задължения.

Интересува ме на какво законово основание може да му се търси отговорност и до кой орган на администрацията трябва да се отнесе проблемът за да се инициира проверка, както и каква би следвало да е методологията на действие в конкретния случай?
jabberwocky
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Дек 2016, 19:41

Re: Домоуправителят бяга от отговорност

Мнениеот lakavitsa » 01 Дек 2016, 20:36

чл. 21, ал. 2 - до избирането на нов управител или управителен съвет стария изпълнява задълженията си
lakavitsa
Потребител
 
Мнения: 658
Регистриран на: 26 Май 2010, 14:00


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron