начало

Митьо Очите и Миню Стайков превърнали болничната си стая в хранителен склад и аптека Митьо Очите и Миню Стайков превърнали болничната си стая в хранителен склад и аптека

Заведение в къща

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Заведение в къща

Мнениеот remarek » 26 Ное 2016, 13:26

Здравейте! Имам проблеми с едно заведение, с нов собственик, точно срещу нас. От години приземния етаж е заведение,но сега съдържателя се разбра някак със собствениците на къщата и те му дадоха да направи преустройство на първия етаж и да разшири заведението. С голяма борба с полиция и община успях да спра музиката отвън и да направя заведението да работи до 22.00 часа,но напрежението ескалира. Искам да ви попитам мога ли по-нататък да се позова някак на Закона за устройство на територията и специално Чл. 38 като използвам,това че няма "изрично писмено нотариално заверено съгласие на всички собственици на жилища - непосредствени съседи на обекта"? Не си спомням този етаж някога да е бил заведение и дали има изкарани разрешителни за изпълняването на подобна дейност. Също така бих бил благодарен и ако ми разтълкувате ал. /5/ от чл.38 от Закона за устройството на територията: Самостоятелни обекти за нежилищни нужди, изградени в заварена сграда, могат да се преустройват и да променят предназначението си по общия ред, без да се изисква съгласието на собствениците в етажната собственост, при условие че се спазват изискванията на чл. 185, ал. 1, т. 2 - 4 и не се допуска наднормено шумово и друго замърсяване. Ако не са налице тези условия, се спазват изискванията на чл. 185, ал. 2 и 3. Дали тя няма да ми попречи да се възползвам от този закон? Благодаря ви!
remarek
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 16 Юли 2014, 13:50

Re: Заведение в къща

Мнениеот ivanov_p » 26 Ное 2016, 14:20

Ако на вас ви пречи шума и от заведението не допускат наднормено шумозамърсяване какъв е правният ви интерес да се жалите?
Какво означава "точно срещу нас"? Точно срещу Русе е Гюргево.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3177
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Заведение в къща

Мнениеот remarek » 26 Ное 2016, 16:49

Дреме ми за правния интерес! Интереса ми е вече здравословен и психически, след година и половина борба, и искам да го затворя! А "точно срещу нас" означава,че заведението е в съседната къща срещу стаята ми на разстояние около 30 метра. Тъй като от полицията се правят на разсеяни, от общината му изпращат писма,но не го глобяват и той не ебава предписанията, шума не е постоянен и не знам кога да направя измервания, реших,че може да има и друго основание да го разкарам от там.
remarek
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 16 Юли 2014, 13:50


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron