начало

Въвеждане на абсолютна давност в ЗЗД Въвеждане на абсолютна давност в ЗЗД

Провеждане на "задочно" ОС на ЕС, по ел. поща?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Провеждане на "задочно" ОС на ЕС, по ел. поща?

Мнениеот fragend » 05 Май 2016, 14:54

Здравейте, и.д. управител съм на ЕС във вход на сграда с 17 апартамента. Само 4-ма от собствениците живеят в сградата, останалите са дали жилищата си под наем. Свикването на Общо събрание е изключително трудно - членовете на ЕС не се отзовават, в последните 2-3 години се налага да изчакваме определените в ЗУЕС 60 минути, за да взимаме решение с намален кворум.
Поради тези причини възнамерявам да организирам "задочно" общо събрание, чрез кореспонденция по ел. поща. Разполагам с адреси - лични, или на роднини (деца, но възрастни!), на всички 14 собственика. Излагам темите за решаване и изисквам гласуване с обратна поща от всеки един; разпечатвам сътоветните е.майли-"бюлетини" и ги прилагам към протокола на събранието, в който отразявам резултатите от гласуването. Твърдо копие от цялата кореспонденция по това ОС остава в архива на ЕС.
Доколкото в настоящието издание на ЗУЕС темата не е засегната - моля, за компетентен (юридически) коментар, доколко една такава процедура е легитимна? Т.е. ако при така проведеното събрание се наложат решения - примерно - за финансиране на ремонтни работи по общите части на сградата - може ли член на ЕС, който не е гласувал по ел. поща, да отаже да плати своята част за ремонт според наложилото се с мнозинство на гласувалите решение?
fragend
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 21 Апр 2012, 13:55

Re: Провеждане на "задочно" ОС на ЕС, по ел. поща?

Мнениеот rezuz » 18 Май 2016, 19:00

Здравейте, знам, че има вариант да се проведе общо събрание по скайп чрез разговор в група.
rezuz
Младши потребител
 
Мнения: 95
Регистриран на: 10 Окт 2006, 18:09


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron