начало

ВАС отказа да даде указания на Съдийската колегия как да упражнява правомощията си ВАС отказа да даде указания на Съдийската колегия как да упражнява правомощията си

Провеждане на "задочно" ОС на ЕС, по ел. поща?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Провеждане на "задочно" ОС на ЕС, по ел. поща?

Мнениеот fragend » 05 Май 2016, 14:54

Здравейте, и.д. управител съм на ЕС във вход на сграда с 17 апартамента. Само 4-ма от собствениците живеят в сградата, останалите са дали жилищата си под наем. Свикването на Общо събрание е изключително трудно - членовете на ЕС не се отзовават, в последните 2-3 години се налага да изчакваме определените в ЗУЕС 60 минути, за да взимаме решение с намален кворум.
Поради тези причини възнамерявам да организирам "задочно" общо събрание, чрез кореспонденция по ел. поща. Разполагам с адреси - лични, или на роднини (деца, но възрастни!), на всички 14 собственика. Излагам темите за решаване и изисквам гласуване с обратна поща от всеки един; разпечатвам сътоветните е.майли-"бюлетини" и ги прилагам към протокола на събранието, в който отразявам резултатите от гласуването. Твърдо копие от цялата кореспонденция по това ОС остава в архива на ЕС.
Доколкото в настоящието издание на ЗУЕС темата не е засегната - моля, за компетентен (юридически) коментар, доколко една такава процедура е легитимна? Т.е. ако при така проведеното събрание се наложат решения - примерно - за финансиране на ремонтни работи по общите части на сградата - може ли член на ЕС, който не е гласувал по ел. поща, да отаже да плати своята част за ремонт според наложилото се с мнозинство на гласувалите решение?
fragend
Младши потребител
 
Мнения: 33
Регистриран на: 21 Апр 2012, 13:55

Re: Провеждане на "задочно" ОС на ЕС, по ел. поща?

Мнениеот rezuz » 18 Май 2016, 19:00

Здравейте, знам, че има вариант да се проведе общо събрание по скайп чрез разговор в група.
rezuz
Младши потребител
 
Мнения: 95
Регистриран на: 10 Окт 2006, 18:09


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron