начало

Почина първият главен прокурор след 10 ноември 1989 г. Почина първият главен прокурор след 10 ноември 1989 г.

Етажна собственост между две семейства.

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Етажна собственост между две семейства.

Мнениеот 4aika » 08 Окт 2015, 15:14

Здравейте,
притеснява ме от едно известно време, факта че Етажната ни собственост дължи на топлофикация над 3 000 лв за парно на таванския етаж. Могат ли от топлофикация да ни дадат на съдебно събиране на дълга и какви са последиците за нас, защото ние сме част от тази Етажна собственост, въпреки че реално не използваме тавана, защото съседа ни твърди, че той е негов и го дава под наем без наше участие и разрешение. Ние сме две семейства съсобственици в къща близнак.
В акта за узаконяване на тавана от 82г, пише че се узаконяват две жилища в таванския етаж на лицето: Етажна собственост и от там в сметката за топлофикация на този етаж, като получател е вписано лицето Етажна собственост.
Как трябва да постъпя, за да избегна нежелани за моето семейство последици в бъдеще? Четох Закона за Етажната Собственост, но понеже ние сме реално две семейства, няма как да се свика общо събрание и да се вземе решение. Какъв е реда когато етажната съсобственост е между две семейства?!? Как се взимат решения в този случай?
4aika
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 27 Окт 2014, 13:22

Re: Етажна собственост между две семейства.

Мнениеот eurolinker » 09 Окт 2015, 16:38

Започвайте да четете и Закона за собствеността, Закона за задълженията и договорите ако сте любител на правната самопомощ.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител
 
Мнения: 699
Регистриран на: 15 Яну 2010, 15:55

Re: Етажна собственост между две семейства.

Мнениеот borovinka » 09 Окт 2015, 17:04

Закон за управление на етажната собственост
Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) За управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, в които самостоятелните обекти са до три и принадлежат на повече от един собственик, се прилагат разпоредбите на чл. 30, ал. 3, чл. 31, ал. 1 и чл. 32 от Закона за собствеността.

Т.е. ЗУЕС изобщо не ви грее в случая. Хващайте се с роднината комшия-по неволя и си оправяйте сметките, защото Топлофикация не знае спирка, а "Зимата иде".
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1504
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron