начало

Предлагат 5 нови места за съдии в СРС, но отказват 6 на Софийския апелативен съд Предлагат 5 нови места за съдии в СРС, но отказват 6 на Софийския апелативен съд

Етажна собственост между две семейства.

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Етажна собственост между две семейства.

Мнениеот 4aika » 08 Окт 2015, 15:14

Здравейте,
притеснява ме от едно известно време, факта че Етажната ни собственост дължи на топлофикация над 3 000 лв за парно на таванския етаж. Могат ли от топлофикация да ни дадат на съдебно събиране на дълга и какви са последиците за нас, защото ние сме част от тази Етажна собственост, въпреки че реално не използваме тавана, защото съседа ни твърди, че той е негов и го дава под наем без наше участие и разрешение. Ние сме две семейства съсобственици в къща близнак.
В акта за узаконяване на тавана от 82г, пише че се узаконяват две жилища в таванския етаж на лицето: Етажна собственост и от там в сметката за топлофикация на този етаж, като получател е вписано лицето Етажна собственост.
Как трябва да постъпя, за да избегна нежелани за моето семейство последици в бъдеще? Четох Закона за Етажната Собственост, но понеже ние сме реално две семейства, няма как да се свика общо събрание и да се вземе решение. Какъв е реда когато етажната съсобственост е между две семейства?!? Как се взимат решения в този случай?
4aika
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 27 Окт 2014, 13:22

Re: Етажна собственост между две семейства.

Мнениеот eurolinker » 09 Окт 2015, 16:38

Започвайте да четете и Закона за собствеността, Закона за задълженията и договорите ако сте любител на правната самопомощ.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител
 
Мнения: 696
Регистриран на: 15 Яну 2010, 15:55

Re: Етажна собственост между две семейства.

Мнениеот borovinka » 09 Окт 2015, 17:04

Закон за управление на етажната собственост
Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) За управлението на общите части на сгради в режим на етажна собственост, в които самостоятелните обекти са до три и принадлежат на повече от един собственик, се прилагат разпоредбите на чл. 30, ал. 3, чл. 31, ал. 1 и чл. 32 от Закона за собствеността.

Т.е. ЗУЕС изобщо не ви грее в случая. Хващайте се с роднината комшия-по неволя и си оправяйте сметките, защото Топлофикация не знае спирка, а "Зимата иде".
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1494
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron