начало

Иван Гешев: За какво да подавам оставка? Че си върша работата? Иван Гешев: За какво да подавам оставка? Че си върша работата?

Сключен договор за ремонт на покрив с прекалено висока цена

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Сключен договор за ремонт на покрив с прекалено висока цена

Мнениеот valentina1415 » 01 Юни 2015, 13:36

Здравейте, какви стъпки мога да предприема, след като вече съм установила прекомерно високи цени, по които е работила фирмата, която ни прави ремонта на покрива. Домоуправителят се постара да не ми предостави Акт19, да покрие името и следите на фирмата и да не ме допусне да участвам в надзора, но аз бях достатъчно настоятелна, след като чух, че цената на ремонта се завишава с 5000 лв, защото не видяли, че има 6 комина и писали в офертата 4, както и подмяна на две носещи греди, които се оказали наложителни /а по мое мнение почти всички са за смяна/ и малко обшивка от поцинкована ламарина, която първоначално не била предвидена/?!?/. Имам известни опасения, както съм писала в предишна моя тема, по друг въпрос, че там стават някакви нередности. Бих искала, ако съм права, виновните да си поемат отговорността, ако ли не - да се извиня за своята прекалена мнителност.

Другия ми въпрос е дали е възможно, след като само аз имам претенции, да поискам офертите на поне три фирми за ремонт на стълбищната клетка, както и да отложа с 2 месеца събирането на сумите и самият ремонт /който не е в графа неотложни/. В момента нямам финансовата възможност за него и бях обиждана и осмяна, че нямало от кой да поискам назаем. Освен това се представя една цена, няма имена на фирми, няма разбивка по СМР-та, също и съпоставката й със съседния вход, чиято стълбищна клетка е в пъти по-малка и няма почти никаква дограма, т.е. няма база за сравнение. Офертата е правена от фирма "на сляпо", без фирмата да направи оглед, а домоуправителя сам е мерил и е подал информацията. Повече от ясно е, че това няма да остане крайна цена. Лошото е, че вероятно ще се завиши доста. Аз искам да избегна това.
Казаха, че в събота /която мина вече/ ще подписват договора, независимо, че аз казах, че не съм съгласна. Щели да си направят ремонта, без да ремонтират "моята част". Наистина ми се иска да имам инструмент, с който да избегна подписването на договор, който може и да е в ущърб на всички.
valentina1415
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Апр 2015, 12:36

Re: Сключен договор за ремонт на покрив с прекалено висока ц

Мнениеот TheOldMan » 01 Юни 2015, 15:10

Ми спретнете му един импийчмънт на тоя домоуправител де... и после новия управителен съвет да го предаде на компетентните органи, ако е разхищавал средства без одобрение на общото събрание (или ако вие безразсъдно не сте му делегирали правото да го прави).
Но ако само вие имате претенции, а останалите съкооператори са съгласни с разходите и с начина на управление... може би проблема не е в домоуправителя?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1610
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron