начало

Арести в екипа на Румен Радев след акция в президентството Арести в екипа на Румен Радев след акция в президентството

Ремонт на покрив и допълнително надстрояване

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Ремонт на покрив и допълнително надстрояване

Мнениеот valentina1415 » 28 Апр 2015, 15:07

Здравейте! Нова съм във форума, затова се извинявам, ако има подобна тема и не съм я намерила. Постарах се да изчета по-голямата част. Притисната съм във времето и ми трябва съвет. Искам да се разбера с един съсед по възможно най-мирен начин.
От много години текат едни дебати за ремонт на покрив, където живея. През 95 година баща ми е получил виза за проектиране, разрешаваща да се изготви проект за надигане на външния край на покрива с цел да се увеличи използваемата площ. По здравословни причини сагата приключва с изработване на проект, без обаче същия да е одобрен и издадено разрешение за строеж. Сега, с моят съпруг искаме да довършим започнатото от баща ми. Преди 1 година, съседа който живее под таванското ни помещение каза, че сме го наводнили /прокапал покрива и му е съсипана кухнята/ Вече беше взето решение на събрание на входа, че се увеличават месечните такси, докато се съберат пари за ремонт на покрива. Човекът помоли да сложим един найлон :roll: който да изолира водата :?: Строителен инж.съм и се опитах да му обясня, че това решение няма да доведе до резултати. Помолих го да отиде при домоуправителя, да свикат събрание и да внесем по една сума, за да съберем на веднъж парите за неотложен ремонт. Въпреки това изпълних молбата му и покрих с наелон. Естествено без резултат. След това помолих да ми даде подпис, за да поискам РС и да може като се прави ремонт на покрива, да се случи и исканият от мен ремонт. Той обаче симулира, че се тревожи да не си направя ремонта и да се откажа от общия ремонт и каза, че когато се вземе решение за фирма и сключване на договор за общия ремонт - ще се разпише. Сега това решение вече е факт и то с мое съгласие също. Само че въпросният собственик не ми дава подпис и не се обосновава защо. Най-вероятно на инат, по мое мнение. Както и да е, аз наистина искам да направя това сега, защото новият покрив има гаранция 15 години и аз не искам да саботирам експлоатацията му с бъдещи мои проекти. Не искам да го правя за живеене, просто искам ската да намали наклона си и да се повдигне леко фасадата, с няма и метър. Т.е. не искам да променям предназначението му, нито да слагам инсталации и т.н. Съответно фирмата не знаем коя е, понеже се пази в тайна, знаем само, че е негово откритие. На този съсед и не е от нашия град. Малко понамирисват нещата. Поисках да говоря с фирмата - отказаха ми, Мирише ми или на инат или на скрити доста далаверки.

Както и да е, въпросът ми е следният:
Цялата фасада на блока е с надигнати фасади, освен моето помещение, което е крайното. Мога ли да надигна само в средата /От фасада с широчина 4м да надигна 3 например/ и това води ли се кула по чл.93 от наредба 7 за устройство на територията? Попадна ми някъде такава информация. И ако да, това освобождава ли ме от задължението да поискам съгласието на този собственик?
valentina1415
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Апр 2015, 12:36

Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron