Страница 1 от 1

Как да платя дължимите суми по дело

МнениеПубликувано на: 11 Авг 2014, 15:45
от fulguracion
Здравейте,

Имам нужда от съвет.

От един от собствениците в Етажната собственост, сме осъдени останалите собственици да му заплатим определена сума. Решението е окончателно на Окръжния съд - Варна и не подлежи на обжалване. Собствениците приемаме, това което е решил съда и желаем да му изплатим сумата. И тук се сблъскваме с проблема. Той се крие. Неговия адвокат не ни оказва съдействие. Той не живее в сградата, а някъде другаде, но не сме сигурни точно за другия му адрес. Искаме да избегнем всичко допълнителни разноски искаме да се видим с него и да му предадем сумата или да я преведем съответно по банка.

Как мога да се сдобия с негова банкова сметка или по какъв друг начин бих могла да му платя за да не се натрупват повече разноски, лихви и разходи?

Благодаря предварително.

Re: Как да платя дължимите суми по дело

МнениеПубликувано на: 11 Авг 2014, 16:16
от vvasi
Пускате молба по делото по което сте осъдени с която искате съдът да го задължи да посочи банкова сметка или отивате при дежурния съдия в съответния районен съд и искате да разпореди откриването на нарочна банкова сметка на името на лицето на което се дължат парите. Вие по това дело адвокат не сте ли си били наели. Той трябва да може да ви задейства процедурата за откриване на нарочна банкова сметка.

Re: Как да платя дължимите суми по дело

МнениеПубликувано на: 11 Авг 2014, 16:18
от bird_of_paradise
Платете с пощенски запис.

Re: Как да платя дължимите суми по дело

МнениеПубликувано на: 11 Авг 2014, 16:31
от ivanov_p
Пощенския ако не го получи няма да мине.
Първо да отидят и да видят дали има издаден изп. лист, ако има трябва да платят и разноските, защото най-вероятно вече е започнало изпълнително. Ако не е издаден в РС за откриване на сметка.

Re: Как да платя дължимите суми по дело

МнениеПубликувано на: 16 Авг 2014, 14:42
от kirile
Пощенския запис е валиден , ако е изпратен на адреса му по лична карта , а ако не сте сигурни за този адрес , направете спешна справка в ГРАО и му ги пратете с пощенски запис на адреса , който ще Ви се даде оттам.

Re: Как да платя дължимите суми по дело

МнениеПубликувано на: 17 Авг 2014, 18:54
от lakavitsa
kirile, това е идея, но ако от ГРАО откажат под предлог, че това са лични данни..., както се получи при комшията поискал да му бъдат дадени дяловите части от общите части на собственик, който крие това същото дялово процентно число, необходимо за какво ли не. И за вземане на Решения по ремонти и обновление и за кворум на събранието, и пр. Комшията поиска справката от това същото ГРАО, но. Ядец. Не може, това са лични данни и не може да Ви се предоставят отговаря намусената като санитарка служителка... При учредяването на Сдружението то е било с една стойност, но впоследствие се изменя в резултат на разпоредителни действия. Иначе въпросът ми е малко встрани от темата.

Re: Как да платя дължимите суми по дело

МнениеПубликувано на: 18 Авг 2014, 11:46
от kirile
В случая не се искат данни от имотния регистър за правото на собственост върху идеални части от общите части , въпреки че съгласно ЗУЕС управителя има право на достъп до тези данни.
В случая от ГРАО се взимат данни за последната адресна регистрация на лицето , като отново съгласно ЗУЕС управителя има право да получи тези данни за собственик , който не се е регистрирал в домовата книга.
И на двете места тези данни са му необходими във връзка с управлението и органите не могат да откажат това му право по закон.