Страница 1 от 1

Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 16 Май 2014, 23:03
от nadeto281
Здравейте, дълго се рових по форумите, преди да седна и да напиша въпросите си тук.
В блока, в който живея имаме следният проблем.На самият етаж сме 7 апартамента в първия апартамент до асансьорите живее госпожа, която е заградила помещението.В това помещение са и електромерите.Там си е наредила всички обувки тоалетна хартия и т.н отвън има диван газов котлон(т.е тя си готви на самият етаж) дрехите и съхнат на прозорците и на всичкото отгоре отвън пред заграждението има изкаран шкаф с обувки и плаче.Такава наглост другаде не съм виждала.Не се е допитала до никого от другите наематели на апартамента и го е направила вечерта.Какво мога да направя за да се спре този цирк.Не ми се пуска жалба в общината за да си спестя проблемите.
Ще съм изключително благодарна на всеки, който изрази някакво мнение по проблема ми.

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 17 Май 2014, 10:47
от kdkrastev1234
дело

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 17 Май 2014, 11:31
от eurolinker
kdkrastev1234 написа:дело

+1
nadeto281 написа:отвън има диван газов котлон(т.е тя си готви на самият етаж)
А войната (ако сте готова на нея) можете да започнете със сигнал до районната пожарна, който струва ми се е по-наложителен и от евентуално дело.
В това помещение са и електромерите.
От този факт може да си издействате неочаквана подкрепа и от местното електро-разпределително дружество - електромерите са негови и достъпът му до тях трябва да е абсолютно безпрепятствен.
Ама нагла бе...а? :mrgreen:

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 17 Май 2014, 13:45
от nadeto281
Супер нагла въпросът е че не искам да се разбира, че съм аз искам да избегна скандалите мислех си за Ivn но за другите неща не се бях сетила.със сигурност няма да заведа дело не ми се занимава.Дайте някой хитър ход.

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 17 Май 2014, 14:01
от doc03
Шушумиги ...

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 17 Май 2014, 14:07
от nadeto281
Със сигурност няма да заведа дело да се някой хитър ход.Не искам да се разбира и че съм аз за да избегна скандалите, който ще последват.Много е нахална мисли се за собственик на всичко и всички и мълчат, но аз няма да оставя нещата така.Тя на практика си готви в коридора, простира си на прозорците, защо да си умирисва апартамента на готвено щом може коридора и другите апартаменти.Моля давайте съвети.Искам хитри ходове в ръкава си :)

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 17 Май 2014, 14:26
от eurolinker
nadeto281 написа:Не искам да се разбира и че съм аз за да избегна скандалите, който ще последват...

nadeto281 написа:Моля давайте съвети.Искам хитри ходове в ръкава си

Ходовете може и трябва да са хитри, но не съм съгласен за анонимността. Пък и сигурно имате домоуправител, не е задължително да действате еднолично, макар че е възможно.

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 17 Май 2014, 14:36
от lakavitsa
Много е нахална мисли се за собственик на всичко и всички и мълчат. "Всички сме излезли от селата, но селата в повечето от нас трудно излизат..." Такива има във всичките близо 800 000 соцапартаменти, но ...Управляващите са заети сега с друго, управител както други услужливо забелязаха - няма, е няма да мине без управителни и контролни органи, чиято дейност трябва отвреме на време да се проверява /разбирай "регулира"/ от местните органи - общински или районни....

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 17 Май 2014, 23:02
от barakuda
Имаше скоро един с куче във входа, тази пък готви в !!! коридора, абе верно народа изтрещя, ама къде живеете и как ги търпите тези неща?

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 18 Май 2014, 15:43
от lakavitsa
търпят се, търпят се. По се търпи това, отколкото да Ви тече във всички стаи, ако сте на последния етаж. В блока ни има и един пържи риба в мазето, от общия ток...И това не е от изтрещяване. Така смята собственикът, че му е добре и кой ще ходи да подава заявление в районния съд или прокуратура, като може да не се главоболи и да си кара кефа, гледайки левски и лукойл. Къде къде по-интересно и вълнуващо приятно...

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 18 Май 2014, 15:55
от kdkrastev1234
nadeto281 написа:Със сигурност няма да заведа дело да се някой хитър ход.

Пишман от лаладжии. Хем пита как да си защити права, хем не иска да да е законно. Ми загради и ти нещо тогава или чакай да се подпали блока

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 18 Май 2014, 19:02
от lakavitsa
Човекът / жената търси хитър ход, без правни ангажименти, без съдии. Сигурно иска да информира прокуратурата или подобно и да гледа сеир...

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 18 Май 2014, 19:21
от n6391
Това "анонимство" на нас българите ще ни изяде правата и главата. Какъв е проблема човек да отстоява правата си открито, особено когато е прав? И защо не вземете да се обедините всички съседи, които са потърпевши реално от подобни своеволия? Едва когато всеки открито застене зад думите и делата си, за да отктоява своите права може да се получи нещо. Ами ако нещо се случи там и някой пострада - тогава какво - аз казвах, ама...... Покажете открито на въпросната жена, че няма да търпите своеволията и. пък като искате да стигнете докрай - стигнете! Щом сте прави.

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 19 Май 2014, 07:37
от nadeto281
Шест семейства сме на етажа всеки мълчи защото се страхува.не искам да гледам сеир не съм такъв човек искам да избегна проблеми ако го направя ще почне да ми прави мръситии.Аз съм в блока от 2 год това зъграждение го има от 20 .Защо си мислите че всеки гледа да има сеир правата си ги знам но после ще имам проблеми и д глупости ли да си занимавам после?

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 19 Май 2014, 09:31
от lakavitsa
nadeto281 написа:Шест семейства сме на етажа всеки мълчи защото се страхува.не искам да гледам сеир не съм такъв човек искам да избегна проблеми ако го направя ще почне да ми прави мръситии.Аз съм в блока от 2 год това зъграждение го има от 20 .Защо си мислите че всеки гледа да има сеир правата си ги знам но после ще имам проблеми и д глупости ли да си занимавам после?


Този който го върши заграждането е с мисленето на стара пушка от казармата опреди 20-на години. Ако се опитате нещо да направите ще се опита да Ви скара с останалите, които по една или друга причина не смеят да възроптаят. Със сигурност и те виждат нередното, но си траят. От ежедневните грижи или от уважение към "традициите", според които със съседа трябва да не се карате..., а да се уважавате, повечето във входа не са петимни да променят това статукво. "Мир да има" е лозунгът...и така я карат. И за "права" изобщо не мислят. Затова и повече и повече неща ще се "случват". Я парчета мазилки скоростно ще падат надолу, я "крематориуми" по високите блокове ще се появяват поради затлачване/изчезването/занемаряване на противопожарните атрибути, я все повече като тоя/тая ще заграждат пространства.

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 24 Май 2014, 20:19
от todorst
А ако пържи риба на балкона под моя апартамент? А ако ми звъни на вратата в 0,30 часа , да ме пита - колко е часа и това почти всяка вечер. Или пък да иска кибрит,запалка? Е такива дребни битови неща от живота.

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 24 Май 2014, 22:29
от lakavitsa
Рибката не е чак толкова лошо - просто си представяте, че сте в Созопол посред лято...Има по-ужасяващи преживявания. Успокоителното е, че не е всяка вечер риба. Пък за запалката след полунощ, просто изключвате звънеца или телефона след 22:00 ч. и го решавате донякъде като проблем.

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 24 Май 2014, 22:43
от doc03
Добре де, ами:
Изображение
:?:
... ако ли не ...
Изображение
:?:
Изображение
:?:
Изображение
:?:
Изображение
:?:
Ммм ?

Re: Заградено общо помещение

МнениеПубликувано на: 25 Май 2014, 22:47
от jorko_gt
Искане и стискане... как ли беше точно ? :wink: