Страница 1 от 1

ремонт покрив на блок

МнениеПубликувано на: 24 Апр 2014, 11:55
от slavi02
Здравейте! Въпросът ми е - Правен е основен ремонт на покрива през 2012 година. Закупувам жилището през септември 2013 година от ЧСИ. Влизам с въвод в имота. Сега домоуправителя ми казва, че дължа сума за ремонта на покрива, която не е издължена от старият собственик. Трябва ли да я платя? Благодаря Ви!

Re: ремонт покрив на блок

МнениеПубликувано на: 24 Апр 2014, 11:57
от lakavitsa
Интересен въпрос, имат думата специалистите. България е страна с рядко прилагане на ЗУЕС, колкото и странно да звучи.

Re: ремонт покрив на блок

МнениеПубликувано на: 24 Май 2014, 19:34
от todorst
считам, че не дължиш нищо! Ако в Н.А беше записано ипотека, задължение, то дължиш. Въпросния управител е можел да впише това задължение. Не го е сторил. Затова в белите страни при сделка се иска и справка от СИНДИКА. Но тук не е така. Управителят е трябвало да защити интересите на ЕС. Да пие СТУДЕНА вода! Ако иска да търси районния съд!

Re: ремонт покрив на блок

МнениеПубликувано на: 24 Май 2014, 23:05
от lakavitsa
Ако Ви представят решение на общото събрание, малко съмнително, може със същото решение за ремонта на въпросната обща част по съдебен ред да поискате от предишния собственик, ако Ви "насилят" да платите разхода и като добър човечец го заплатите.../"за да има мир"/. Сега, зависи каква е дължимостта все пак. Ако е нещо дребно, махвате с ръка и плащате. По принцип имате пълно право да откажете, защото тая дължимост следва да се иска /изиска/ от предишния собственик. По всички правила на играта /и на ЗУЕС/...Законът е на Ваша страна при образуване на изп. дело с/у Вас от страна на Ет. собственост. Не съм юрист, ползвате съвета ми по Ваше усмотрение. При големи суми ползвайте непременно адвокат.