начало

Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1 Прокурорската колегия ще подбира европейските делегирани прокурори, а те ще са независими от обвинител №1

Паркиране в частен двор

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Паркиране в частен двор

Мнениеот nik183 » 30 Май 2013, 12:49

Здравейте,

Проблема не е нещо ново - заден частен двор на кооперация, собсвеност върху който имат няколко лица. Живущите в кооперацията имат идеални части от правото на строеж но не и от двора. Въпреки това те спират в двора и много често така, че гаражите там не могат да се ползват.

Въпроса ми е към кого трябва да се обърна за да се въведе някакъв ред - общината, полицията, съда и какъв трябва да е съответния ред за това? Ако е общината - жалба с придружени снимки? За съжаление разговорите със "съседите" не водят до никъде.
nik183
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 30 Май 2013, 12:38

Re: Паркиране в частен двор

Мнениеот TheOldMan » 30 Май 2013, 23:38

Бариера е едно добро решение. Имота си е ваш, имате право да определите кой и кога да влиза в него. Събрание на собствениците НА ТЕРЕНА, решение от събранието на собствениците за поставяне на бариера/колчета/портиер и ... си действате. Евентуално някакво разрешение за поставяне на съоръжението от общината.
Но се фокусирайте върху това че само собствениците на земята имат право да се разпореждат с нея. Собствениците на "право на строеж" имат право само да си поставят къщичката на вашата зема и да имат достъп до имотите си (до входната врата), но не и да позлват целия терен. Доколкото разбирам в "идеаланите части" няма включени гаражи, така че достъп по пътечка проходима само пеша е повече от достатъчна да могат да си позват имотите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1611
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Паркиране в частен двор

Мнениеот nik183 » 31 Май 2013, 10:22

Здравейте и мерси за отговора. Гаражи има, но колите се спират и пред тях, така че не може да се ползват. На входа има бариера (всеки собственик на гараж има дистанционно), но за съжаление не е от най-добрите и може да се отвори с ръка и малко сила. В квартала това явно се е разпространило вече и в двора спират всякакви коли - не само на живущите.
nik183
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 30 Май 2013, 12:38


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron