Страница 1 от 1

Проблем със съседи за стълбищна стая

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2013, 19:21
от diddka503
Здравейте! Извинявам се предварително ако вече е имало такова питане, но нищо не открих.
Става въпрос за стълбищна междуетажна стаичка, която ние ползваме заедно с още едни наши съседи. Плащали сме такси за тази стая много години, но от известно време насам се реши на общо събрание такси вече да не се плащат. Така от два месеца насам други наши съседи от етажа решиха, че вече искат да ползват стаята, защото е безплатна, като преди това те категорично отказваха ползването и, точно с предтекста че неискат да плащат. Да но ние имаме там багаж, който няма къде да съхраняваме и затова и сме я поддържали и плащали толкова време. Стигна се и до заплахи, "че ще разбиели вратата и ще ни изхвърлели боклуците на стълбището". Вярно е че от домсъвета ни предлагаха варианти да сме им отделели малко място, или да сме се редували да я ползваме по една година всеки, което е смешно, защото аз нямам къде да прибера тези неща които държа там.
Ако може някой да помогне по-скоро, че предстои събрание и да занем какви варианти имаме. Ние и нашите съседи с които делим стаята сме категорични, че нямаме възможност да я освободим. Имаме ли някакви права над нея след като сме си плащали съвестно наема за стаята толкова години. Благодаря Ви.

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

МнениеПубликувано на: 10 Яну 2013, 12:04
от diddka503
Здравейте отново. Никой ли неможе да помогне по нашия въпрос или не съм го написала правилно. Ако е така питайте да обяснявам. Събранието наближава, моля Ви. Сама в закона немога да намеря отговор.

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

МнениеПубликувано на: 11 Яну 2013, 21:11
от koriandyr
Чисто теоретично погледнато, това че ще плащали наема, не Ви прави собственици. В нашия блок имаме подобни стаи и всеки слага или "взима" каквото си иска оттам. Това е причината да не я ползваме. Звучи правилно предложението на домсъвета.

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

МнениеПубликувано на: 12 Яну 2013, 01:26
от pilmal
Все пак тази стаичка е обща част. Това че ОС е решило да освободи от такси тези стаички няма да коментирам. И така какво се получава ... плащали сте преди за стаичката, ама сега тя е безплатна. Да, ама като е безплатна маймунките на клона стават много и с право-тя е на всички и не само на тези от вашия етаж, ами и на всички останали. Моят съвет е : излезте с предложение пред ОС да продължавате да ползвате стаичката срещу наем, тъй като не искате същата да делите с др. собственици. Аз лично не мисля, че някой може да е против освен този кой иска да я дели с Вас. Ама той е един. "Една птичка пролет не прави." А този същия може да отправи искане за ползване на стаичката която е под вас, над вас или която и да е било друга във Вашия вход. Това е! Надявам се да Ви е от полза.

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

МнениеПубликувано на: 15 Яну 2013, 09:23
от diddka503
Благодаря Ви за отговорите. И аз си мислех, че да предложа нов наем е единствения вариант за спасение. :)

Re: Проблем със съседи за стълбищна стая

МнениеПубликувано на: 14 Мар 2013, 11:09
от argentata
В нашата кооперация ползваме въпросната стая за ОС.Изчистили сме я, боядисали и сложили сгъваеми столчета.