Страница 1 от 1

Помощ! Съдеда е направил от апартамента си свърталище!

МнениеПубликувано на: 25 Ное 2012, 19:08
от dimslav
Здравейте
Искам да попитам, какви действия (юридически) мога да предприема срещу съсед, който дава апартамента си под наем на съмнителни хора? През последните няколко години кой ли не е живял там: тумби студенти, работници от всичките села на България и други хора, които не лягат преди 4 сутринта и почти всяка вечер правят купон. Представете си да имате селска кръчма над главата си...Това е реалност за мен от няколко години. Собственикът ми затваря телефона и се смее. Моля, помогнете, поне със съвет, защото не мога да живея в жилището, където живея цял живот :-(

Re: Помощ! Съдеда е направил от апартамента си свърталище!

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2012, 17:47
от dobromir
Здравейте!

Аз не съм Юрист, но при вас би трябвало да има Домоуправител и той да води преговорите от ваше име.

Доколкото ми е известно никой не може самоволно да променя статута на едно жилище и да обезпокоява ненаказано.

Ако нямате добросъвестен домоуправител, бихте могли евентуално да изпратите писмо-покана до човека който ви обезпокоява. Също така да пуснете молба (жалба) до полицията и те да го предупредят.

Бъдете активен и последователен. Ще дойде време в което усилията Ви ще се възнаградят.

Re: Помощ! Съдеда е направил от апартамента си свърталище!

МнениеПубликувано на: 26 Ное 2012, 22:34
от nk7702n
doc03 написа:Реплика:
МЗ предупреждава, че бланките за протоколите по чл.56, както и тези за разпореждане по чл.55 от ЗМВР са на рецеклирана хартия, доста дебела и груба, като мастилото, с което е напечатан реквизитът на бланките е канцерогенно и алергогенно :!:

Много оригинално предупреждение, който не е разбрал - да внимава с канцерогенния материал и да не злоупотребява с него. :)

Re: Помощ! Съдеда е направил от апартамента си свърталище!

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2012, 17:09
от dimslav7
Здравейте,
Благодаря за отговора ви.
Днес купона продължи до 5 сутринта, а в 7 станах за работа.
Музика не е имало, но представете си, какво означава в апартамента едновременно да се намират 10-15 човека: местене на мебели, блъскане на врати, викове, крясъци, смях. Не съм мигнал цяла нощ.
Това е ситуацията в България-безделниците купонясват, а работещите и плащащи данъци хора като мен не могат да спят хронично и да се чувстват нормално в собственото си жилище.
Не знам какво да правя, последният път, когато говорех с домоуправителя, той ми се разкрещя и ми затръшна вратата пред носа. Мога ли да очаквам съдействие от негова страна? Едва ли. Неговите аргументи да, че наемателите не му ''приличали'' на хулигани. Прочетох съвета домоуправителя да констатира нарушението и да привикам съседите като свидетели: това е абсурдно в нашия блок.
Отчаян съм.

Re: Помощ! Съдеда е направил от апартамента си свърталище!

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2012, 02:00
от pilmal
По добре е не на 112, а на дежурен по Община, т.е. Общинска Полиция. Ако това не помогне след 2рия път се обадете на 112 и им кажете, че дежурния по Община не правят нищо по въпроса. 112 има право да санкционира Общината за бездействията си. Жалба до началника на Общинска полиция пак може да помогне.

Re: Помощ! Съдеда е направил от апартамента си свърталище!

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2012, 12:44
от pilmal
doc03 написа:Какво е това "Общинска полиция" ?
Те имат ли нощни смени ? :roll:

Имат.